Taiwan   |  2022

MUSE Design Awards Gold Winner

Surround

Entrant Company

TIAN CHENG DESIGN CO., LTD.

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

Home is where the heart sets in, where memories strengthen the bonds. Unlike common living space layout, the designer arranges the functional areas differently from others. In order to ensure sufficient sunlight and comfort privacy, the living room is placed at the back of the house. The flow is rather novel, starting from the entrance that includes an aerial yoga space with a wall mirror. Each transition is made sure to be smooth and clean, allowing the yoga space to be the center to connect different corners. The yoga space at the entrance is decorated with a big sized wall mirror. While broadening the spatial perception, the sunlight shines in and is reflected to make the place more illuminated. The big beam in the middle of the ceiling is rounded in a curved shape at the edge, reducing the bulkiness and sharpness. In order to keep the natural lighting in, the overall common space is designed to be semi-open. With the central partition as the main division, the flow can be smoother and more fluid. The use of tinted glass display shelves contributes to a sense of transparency, guiding the visual focus to the hidden corner in the surround. The TV wall, tables, and cabinets in the living room are decorated with marble laminate sheets that appear elegant and graceful in the achromatic color palette. The glass material used allows transparency between the bedroom and the yoga room. In addition, the extra family room reconstructs the bedroom area, expanding the common space to strengthen the family bonds. The designer also makes great use of the high ceiling staircases, creating a bookshelf wall for owners to store their comics and models. The yoga space is as well combined with the wardrobe into a closet. Its gray palette on the wall and the wardrobe contributes to a mature vibe. The arrangement gives a display shelving for the collections of bags, creating corner alike shopping in a store. Some greenery can be seen from the second floor bedroom, making the space nice and calm for the resident.

Credits

TIAN CHENG DESIGN CO., LTD.
YI JU LIAO
More Gold Winners
Interior
China
MUSE Design Awards - GHUÁYIP, a Work of Design for Leisurely Residence
2022

Entrant Company

EH DESIGN GROUP

Sub Category

Mix Use Building: Residential & Commercial

Transportation
Italy
MUSE Design Awards - SIREN New Generation electric kickscooter
2022

Entrant Company

TO.TEM S.r.l.

Sub Category

Other Transportation Design

Interior
China
MUSE Design Awards - Gold City No.1
2022

Entrant Company

NorthRock Design

Sub Category

Residential

Furniture
Brazil
MUSE Design Awards - Mar Adentro Table
2022

Entrant Company

Choque Design

Sub Category

Tables & Desks Furniture