2022 | Professional

MUSE Design Awards Platinum Winner

LOGAN·CRCC CITY PARK

Entrant Company

LOGAN

Category

Interior Design - Commercial

Client's Name

CRCC, LOGAN

Country / Region

China

The City Park Sales Center is jointly by LOGAN and CRCC. It located at the foot of Baiyun Mountain in Guangzhou, China. Inspired by the scenic beauty, Ocean Design tries to integrate the different forms from the mountain into the design, intervene in the space creation with light and shadow art, break through the relationship between indoor and outdoor, let people wander in it and feel the endless energy, just like a trip to the "Pine Forest of Magic Light" outside the city.

The design attempts to re-disassemble and redefine natural features. To build poetry and distance of human settlements through the encounter of light, the carelessness of clouds, the agility of water, and the warmth of trees.

Visible upon entering, the vertically stretched volume and simple and clean lines form a huge tree-shaped entrance, which symbolizes the opening of a journey of adventure.

The wall columns are used as "trunks", the thin columns are used as "branches", and the ceilings are used as "crowns". Through the deconstruction of the pine tree form, the visitors are figuratively in a state of leisure and relaxation, and get away from the noisy environment and feel the greenery.

Space is the carrier of spirit. Ocean Design strives to better connect nature with the interior. Through metal stainless steel, snow mountain silver fox stone, etc., it combines the purity of materials with the elegance of art, and strives to present nature' beauty from details to the overall environment.

Looking up with the sky curtain, multiple skylights are set in the negative floor space, which opens the extension of indoor and outdoor. Under the gentle light and shadow,it produces a warm feeling of encirclement.

The designer borrows the natural material texture and restrained modern design to accurately present, creating a unique sense of space for the fantasy pine forest experience, which is allowing life and nature to be integrated in a simpler way. The wall of the water bar area is shaped with wings outlined by wooden ribs, which interprets an infinite sense of vitality in the restrained facade.

Credits

Designer
Wei Chen
Designer
Ni Peng
Designer
Panpan Ma
Designer
Yu Jiang
Designer
Menglin Hu
Designer
Yina Lu
Designer
Lijun Zhang
Photographer
Zaohui Huang
Photographer
Frey Peng
More Platinum Winners
Architectural
2022
MUSE Design Awards - Jinmao Changsha International City Life Aesthetics Hall

Entrant Company

Shanghai TONTSEN Architecture Design Co. Ltd.

Category

Architectural Design - Mix Use Architectural Designs

Interior
2022
MUSE Design Awards - Binjiang Feicui City Lower Stacked Showflat

Entrant Company

Shangze Design

Category

Interior Design - Showroom / Exhibit

Interior
2022
MUSE Design Awards - Listing • Junlan Phoenix Sales Center

Entrant Company

Hangzhou Meizhi Home Design Co., Ltd

Category

Interior Design - Commercial

Landscape
2022
MUSE Design Awards - Gemdale Serenity Fenghua

Entrant Company

SHUISHI

Category

Landscape Design - Residential Landscape