Germany   |  2019

Wohnhaus N

Entrant Company

Gronych + Dollega Architekten

Category

Architectural Design

Client's Name

-

Sub-Category

Residential

The project „Wohnhaus N“, is a highly transparent extension of a simple residential house, which was originally built in the sixties. The concept was the creation of a cantilevering glass body. The outside area of the property was enclosed with a concrete wall, reliably dampening the noise of the adjacent street. This measure was also taken to further improve the living quality created by the vivid arrangement of water and terraces around the newly made structural shell. The building itself is accessed by a concrete ramp leading over the water surfaces. Lumber, concrete and steel are the defining materials of this architecture. The minimization of steel as a supporting element gives the inside area a touch of light- and delicateness. The seemingly levitating glass façade provides an unfettered view of the liquid surface in front of the building. Through the use of generous glazings as well as the reflections of the water, intensive spatial impressions are created; enabling the resident to fully experience the seasons even from within the building.

Credits

gronych + dollega architekten
Peter Gronych
gronych + dollega architekten
Yvonne Dollega
More Gold Winners
Interior Design
Taiwan

Entrant Company

Yestudio

Sub Category

Hospitality

Interior Design
Singapore

Entrant Company

Designed Design Associates

Sub Category

Residential

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

HOHO DESIGN

Sub Category

Living Spaces

Interior Design
China

Entrant Company

FUNS DESIGN

Sub Category

Office