2022 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

Admonter Floor Exhibition Hall

Entrant Company

LH Architecture Design

Category

Interior Design - Showroom / Exhibit

Client's Name

Admonter Exhibition Hall

Country / Region

China

Admonter Wood Floor Exhibition is located on the third floor of Guorui Building Materials Mall in Shantou, where the inspiration of this design is originated. A wooden aesthetic art hall featuring natural and artificial materials is created by the designer based on a profound appreciation of the beauty of wood. Each floor is regarded as a unique work of art, and the exhibits themselves are given the opportunity to express their artistic potential.

The reception area is decorated with an ordered combination of original wood boards in various hues over modern cement walls. The stretched wood grains echo with the clear, concise lines and blocks. The warmth of the natural wood contrasts with the coldness of the cement wall. The space's multiple uses of materials add a wider spiritual dimension, bringing the "wood beauty" closer to the naturalistic spirit and transforming it into a particular manifestation of the ideal existence.

Walking through the reception room, we come to the art corridor connected with the exhibition hall. At the end of the corridor, the designer specially sets virtual ladders strewn at random with different colors, which guarantees the functions while extending customers’ focus of sight. Under the decoration of light and sunshine, the ladder and colors change simultaneously to make the indoor more vivid.

The sample exhibition space is displayed as a contemporary gallery. The main lamp design along the main moving line is abandoned, but the designer connects the sample lamps on the display wall to create a natural light trail to direct customers. As for the outer edge of the corridor, the designer creates a height difference with architectural principles. In addition, a natural light film is placed over the light source to deduce the appearance of sunlight pouring while restoring the floor’s original color to the greatest extent.

The designer uses the technique of architectural scattered to redefine the relationship between the blocks in the space, conceals the original columns in the room with oblique angles drawn between walls, and divides the large exhibition hall into fine areas with unexpected surprises around each and every corner.

Credits

Chief Designer/LH Architecture Design
Weipeng Zheng
Assistant Designer/LH Architecture Design
Ien Lee
Photographer
Rongli Yu
More Gold Winners
Interior
2022
MUSE Design Awards - It's Always a Good Time

Entrant Company

Raja Interior Design Co., Ltd.

Category

Interior Design - Residential

Interior
2022
MUSE Design Awards - Light Romantic

Entrant Company

Kensing Interior Design

Category

Interior Design - Living Spaces

Architectural
2022
MUSE Design Awards - Mingxin Bliss Soup

Entrant Company

Huaxi Design

Category

Architectural Design - Conceptual

Landscape
2022
MUSE Design Awards - Gateway To Future

Entrant Company

OVAL DESIGN LTD

Category

Landscape Design - Open Space Design