2022 | Professional

MUSE Design Awards Platinum Winner

Zhongjian · Cloud Mansion Aesthetics Center, Jinan

Entrant Company

Arch-Age-Design(AAD)

Category

Architectural Design - Commercial Building

Client's Name

Shandong Zhongjian City Development Co., Ltd.

Country / Region

China

The Cloud Mansion Aesthetics Center is located at the residential development's main entrance area on the south. It is designed in coordination with the community's supporting facilities and landscape resources, to show the scenes of future community life. In the early stage, it functions as the demonstration area and property sales center of Cloud Mansion.


With consideration into the demands of all target users, the design team combined diversified functions such as community facilities, wellness & fitness, private banquet, wine party, library, activity room and learning room, and meanwhile expanded the possibilities for outdoor spaces including city park, art street, community garden, tranquil courtyard and children's recreation space.


Starting from the project's cultural character, quality, convenience and privacy, the design team created five highlights, including ritualistic, sequential spaces, dynamic artistic community, homecoming experience, unique IP symbol, and two clubs, to bring the city and future occupants a magnificent urban residential community that integrates with nature.


The facades of the aesthetics center continue the modern style and precise craftsmanship of the residential development. The color palette of champagne-toned and silver aluminum plates, together with the translucent U-shaped glass and champagne-toned metal mesh of the main entrance volume, produces a simple yet stylish facade image. The facades show the fusion of solidness and transparency, a sense of rhythm, and details that echo the slanting surfaces of the residential development. The protruding framework formed by oblique surfaces creates the holistic rhythm for the facades, and the double-layer exteriors enrich a sense of layering. The main entrance volume, which looks like a large light box, creates a visual highlight for the facades and meanwhile strengthens the visual identity of the entrance space and produces a sense of ceremony.

Credits

Yang Qiang
Zhuo Jinxin
Cao Jing
Zhang Ying
Wei Silei
Yin Kekuan
Shen Luyao
Xu Jianfeng
Su Zhicheng
Qiu Zihan
Ke Zhengcan
More Platinum Winners
Architectural
2022
MUSE Design Awards - COLORFUL YU GARDEN

Entrant Company

RENO ARCHITECTURE DESIGN CO.,LTD

Category

Architectural Design - Sports & Recreation

Interior
2022
MUSE Design Awards - PEERLESS XANADU

Entrant Company

SHENZHEN WUXI DESIGN CONSULTANT CO.,LTD

Category

Interior Design - Residential

Interior
2022
MUSE Design Awards - Fantastic classical

Entrant Company

SZ Design

Category

Interior Design - Residential

Interior
2022
MUSE Design Awards - Balance

Entrant Company

YUAN KING INTERIOR DESIGN CO.,LTD

Category

Interior Design - Living Spaces