2023 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

Greenhouse Garden of Wanjin Hetai Community

Entrant Company

Vantel Design

Category

Architectural Design - Other Architectural Design

Client's Name

Hohhot Pengsheng Real Estate Development Co., LTD.

Country / Region

China

The project is located in Hohhot, Inner Mongolia, a city in the severe cold region of northern China. When outdoor green plants wither in winter, how to experience green plants all year round in winter, and even enjoy the space experience of a tropical botanical garden, is a problem we hope to discuss. As the time and space compensation caused by the climate environment, we chose the project design idea of putting the tropical garden space in the south into the severe cold area in the north.



The tropical plant garden of Wanjin Hetai Community is located at the core of the residential area in combination with the community supporting service functions, mainly including: 2000㎡ tropical greenhouse garden; The book reading room, children's activity space and coffee bar are about 700㎡; The swimming pool, gym and yoga room are about 1500㎡; The piano room, painting and calligraphy room and community self-study room are about 900㎡. When these dualistic concepts, such as south and north, tradition and future, static and movement, silence and noise, are integrated into the concept of the new greenhouse garden, they will simultaneously form an elegant and different form, creating a unique life experience for community residents.



How to create an "outdoor space" in the community that can also be free in winter and realize the "freedom of nature" throughout the year has become the starting point of the design. On the technical level, there are high requirements for the thermal performance and temperature control technology of the building. On the design level, there is also a need to have a deep understanding of the residents' demands for life, so as to realize the humanistic care that goes deep into the hearts of the community residents. The idea of folding into a greenhouse garden in the community space was born from this. This concept blurs the climate difference between northern China and southern China and blurs the indoor and outdoor space.

Credits

Lead Architect
HAN Dengrong
Architectural Design Team
Hou Yuanyuan
Architectural Design Team
Li Guanfeng
Architectural Design Team
Ru Siyu
Architectural Design Team
He Sunan
Architectural Design Team
Xia Qike
Architectural Design Team
Liu Rongchi
Interior Design Team
Xue Xinlian
Interior Design Team
Guo Shuai
Interior Design Team
Huang Yutian
Interior Design Team
Zhou Xueping
Interior Design Team
Lin Zixuan
Landscape Design Team
Zhang Jiahui
Landscape Design Team
Mou Qian
Landscape Design Team
Wang Qian
More Gold Winners
Architectural
2023
MUSE Design Awards - Nanping Kaoting Ancient Street White Crane Academy

Entrant Company

subo Shi

Category

Architectural Design - Other Architectural Design

Interior
2023
MUSE Design Awards - The Solemn Twilight

Entrant Company

YUAN MU DESIGN

Category

Interior Design - Residential 

Interior
2023
MUSE Design Awards - Return at sunset

Entrant Company

Tang Man

Category

Interior Design - Residential 

Interior
2023
MUSE Design Awards - Taixing Sunshine Spa

Entrant Company

LV SHAOCANG DESIGN

Category

Interior Design - Spa / Fitness