2023 | Professional

MUSE Design Awards Platinum Winner

Changsha The Carema Sales Center

Entrant Company

CITYSCAPE DEVELOPMENT

Category

Landscape Design - Commercial Landscape

Client's Name

CITYSCAPE DEVELOPMENT

Country / Region

China

Designing an art meeting room that combines form and spirit, modern sense and natural perception, the designer draws on the foundation of Changsha's humanities and arts and integrates them with modern design techniques.

The sales center's design transfers the natural artistic atmosphere of landscape culture as well as the contemporary simple artistic sense from the outside to the interior, integrating both into the modern simple atmospheric architectural setting.

The design of the entrance is based on the canyon, representing the idealist's quest of and optimism for the natural world. The storefront signboard is an abstract representation of a bionic ship, with multi-dimensional curve variations on the facade and a half-moon form that transitions from wide to small. Curves, rhythms, and shifts abound along the 105-meter canyon greenway. The natural granite high wall mirrors the crashing waves, creating a dramatic sight. It is designed to allow individuals to fully immerse themselves in nature. The lush and harmonic sebiferum forest in the valley, along with the lovely plants and trees thriving in the shade next to the water's rippled scenery, combine to make for a surreal tour experience for people.

The finless porpoise mother and youngster playing scene inspired the creation of the Instagram-worthy location—IP sculpture Kiss of Finless Porpoise in SMILE Square. The 484 triangular mirror stainless steel pieces are used to create the 8-meter-tall sculpture. It portrays the scene of finless porpoises playing on their way home when combined with the square music fountain, fog forest, and built-in induction lights. In this connection, we can make a pilgrimage to the Kiss of Finless Porpoise at the end of the curved walkway that follows the terrain.

The sales center, the front square, and the canyon are all connected by the 900 square meter water body. The Xiangjiang River's historical ebb and flow is depicted by nature in the winding water line, succeeding layers of water, and the overlapping water curtain. Three floating boat sculptures, ripples, and a succession of stars looking the same as XiangJiang River on the water's surface confer people a wonderful fantasy.

Credits

Chief Designer
Xu Beisi
Chief Designer
Zha Xian
Chief Designer
Kong Lingying
Designer
Liu Yijun
Designer
Miao Chao
Designer
Yang Muxin
Photographer
Yuanyang Photography
More Platinum Winners
Interior
2023
MUSE Design Awards - The One Park

Entrant Company

CHENGEN Design

Category

Interior Design - Service Centers

Interior
2023
MUSE Design Awards - Mountain series

Entrant Company

Suofeiya Home Collection Co.,Ltd

Category

Interior Design - Residential 

Interior
2023
MUSE Design Awards - Hengdian Longjing Puyu Villa

Entrant Company

JDKJ Design

Category

Interior Design - Hotels & Resorts

Interior
2023
MUSE Design Awards - Chengdu Tianjian - Luhu Tianjing

Entrant Company

AN-AURA

Category

Interior Design - Home Décor