Taiwan   |  2020

Connection

Entrant Company

T.M Design Studio

Category

Interior Design

Client's Name

Private

Sub-Category

Living Spaces

With the emphasis on the spatial functionality, the thinking approach of reducing the volume may not only conform better to the house owner’s living habits, but also features visual and circulation smoothness; the combination with mellow veneer and pure white tiled wall further demonstrate pressure-free leisure, becoming the daily life of the future. Through the transition of the flooring, the designer segmented the attributing spatial boundaries in a simple manner, dividing the public space into two parts, one being the stone floor tiles extending from the foyer to the private space, the second being the solid wood flooring connecting the lounge, the study and the dining room. In order for the public spaces to integrate into one, a rotating television wall breaks the tradition, such that other than highlighting the overall sense of lines, it is also convenient for the residents to go to the various spaces with ease, thereby allowing the public space to become broader, as well as allowing the indoor kitchen which has less lighting to feel the warmth of the sunshine via the large French window in the lounge, further allowing vision and sunlight to extend infinitely, such that every corner is a perfect corner. The overall color tone for the furniture applied colorless matching with pale-colored veneer, while the cabinet is in white spray paint and the refreshing mellow wooden pattern texture. At last, linear segmentation depicts spatial contours to enhance the overall 3D feeling, creating a simple but powerful spatial sentiment. The unique arc-shaped ceiling design in the guest room eliminates the sense of oppression caused by the rigid beams, offering unique visual style while acting as visual extension, the matching with imitated architectural concrete wall acts as the colorant to space, where the primitive and natural material enhanced the warm wooden sentiment, introducing a warm and pleasurable atmosphere to space along with the sunlight sprinkling down.

Credits

T.M Design Studio
Huang Cheng-Hsuan
T.M Design Studio
Chi Cheng-Cheng
More Gold Winners
Interior Design
Sweden

Entrant Company

196203120206

Sub Category

Office

Architectural Design
China

Entrant Company

Kris Lin International Design

Sub Category

Renovation

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

ZhuChuan Interior Design

Sub Category

Residential

Product Design
United States

Entrant Company

Ampere LLC

Sub Category

Digital & Electronic Devices