2023 | Professional

MUSE Design Awards Silver Winner

SKYPARK ONE

Entrant Company

Hanyu Architecture

Category

Architectural Design - Residential

Client's Name

Country / Region

Taiwan

This is a design project for congregate housing. Through the design team’s careful planning and exquisite execution, infinite possibilities for a future living style are created. By bringing the philosophy back to the essence of architecture, the human soul, architecture, and nature will resonate and redefine the form and scale of the building base. With a remarkable vision, the 6,185-square-meter site is purposely reserved with more than two-thirds of the forest greenery, creating a magnificent and tranquil manor, allowing residents to have their park and enjoy nature at will. The main body of the building is created in a skyscraper style with a futuristic concept of lightness and integration of Alfa Safe's construction techniques, with simple and beautiful configurations, metal cladding, grilles, and other materials, showing the refined and extravagant style. The ultimate luxury island lifestyle aesthetic is created through the abovementioned design details.

As far as one’s eyes can reach, the 4,920-square-meter base forest combined with the 152,076-square-meter green grass street contours forms a sea of greenery implanted in the city, which is majestic and awe-inspiring. Back to the main building, the façade is designed with jumping terraces to create a rich visual experience. Green trees are planted on the terrace, like an ark carrying a miniature forest, connecting life with nature. Moreover, the expansive terrace design allows residents to enjoy outdoor greenery and a gorgeous night view.

The team's unique design of a teahouse on the pool makes users feel like they are on a small island in Southern Europe, enjoying the European style. The walls of the teahouse are surrounded by glass windows, allowing sunlight and sparkling water to shine into the interior space, creating a relaxing atmosphere. The three-entry manor is thoughtfully planned to separate pedestrian and vehicular traffic to enhance safety. The 3300-square-meter garden provides residents exclusive access to the greenery and scenery so they can still embrace the resort's beauty when they return home.

Credits

Hsu Hsien-Jui Architects
Hsu Hsien-Jui
Yuan Architects
Peng Wen-Yuan
Ching-Chi Design
Su Ching-Chi
IJL Lighting Design
Lo Yi-Chen
G DESIGN
Hsu Fu-Chu
More Silver Winners
Interior
2023
MUSE Design Awards - Curvilinear Artistry in American Style

Entrant Company

J.P. design

Category

Interior Design - Renovation 

Transportation
2023
MUSE Design Awards - X10 Electric Scooter

Entrant Company

Shenzhen Shindom Technology Co.,Ltd

Category

Transportation Design - Bicycles / Motorcycles

Interior
2023
MUSE Design Awards - Duchess Residences

Entrant Company

Paragraph Studio

Category

Interior Design - Residential 

Architectural
2023
MUSE Design Awards - Vanke Wonderland Primary School (TOD)

Entrant Company

QINGMO Architects

Category

Architectural Design - Other Architectural Design