2023 | Professional

MUSE Design Awards Silver Winner

SUZHOU BIOBAY PHASE VI PLOT

Entrant Company

FTA

Category

Architectural Design - Business Building

Client's Name

SUZHOU HENGTAI HOLDING GROUP CO.,LTD.

Country / Region

China

SUZHOU BIOBAY PHASE VI PLOT is located in Yangcheng Lake Peninsula Resort, one of the three major sectors of Suzhou Industrial Park. It is close to the Beijing-Shanghai Expressway and Suzhou Industrial Park Station. The project is positioned in the key fields of cardiovascular and cerebrovascular and other transplant interventional equipment, IVD diagnosis, medical robot, third-party platform, etc., and the construction of high-end new medical device industrial park. It covers 16 multi-story industrial buildings, 3 high-rise industrial buildings, 1 high-rise research and development building, and 1 high-rise comprehensive supporting building.



In terms of planning and layout, in order to avoid the "barrack-style" layout, the central land is set aside to form a "central vitality pole" which provides commercial, canteen, leisure, office and other functions. The spatial layout of Suzhou-style gardens has been extracted to create the effect of partition without separation, connection but cannot be seen through, park in city and city in park, creating a new business card of Suzhou geo-culture. The central landscape square faces the urban road to introduce the passenger flow, and connects with the green space in each cluster through the footpath, forming a green industry ecological environment with rich levels. The multiple-use building becomes the important node and closing space of the central landscape axis. The symmetrical and progressive layout of the park creates a decent and elegant temperament.



When it comes to architectural space design, functional stairs are often arranged in the corners of buildings, becoming invisible "black boxes". In this project, the staircase is placed externally to create a lively and vivid facade. Although the cost is increased by 1%, it adds a 150% premium to the overall appearance attractiveness and spatial experience of the building. The external stairwell forms a new communication space for people to stay, communicate and overlook, bringing a breathing place in the park with high floor area ratio and high coverage rate. Inside the multiple-use building, the ring corridor is arranged in combination with the full height atrium to create the multi-level communication place inside the building and enrich the product connotation.

Credits

Lead Architect
Zhao Yushi
Architect
Liu Yu
Architect
Shu Tao
Architect
Zhang Zhengyuan
Architect
Liu Qingzhong
Architect
Nan Hua
Architect
Zhao Yushi
Architect
XU Xiaoyan
Architect
Zha Meiying
More Silver Winners
Interior
2023
MUSE Design Awards - Leisurely Days

Entrant Company

Woty Co., Ltd.

Category

Interior Design - Living Spaces

Architectural
2023
MUSE Design Awards - FLAVEST KAWAGOE

Entrant Company

Polus Group, Chuo Jutaku Co., Ltd.

Category

Architectural Design - Residential

Furniture
2023
MUSE Design Awards - Starry Night

Entrant Company

Depot Roel Vandebeek

Category

Furniture Design - Bedding (NEW)

Interior
2023
MUSE Design Awards - Light and Magic

Entrant Company

Interior Concept Works

Category

Interior Design - Bedrooms