2024 | Professional

MUSE Design Awards Platinum Winner

Field Garden

Entrant Company

Millet Design Co., Ltd.

Category

Landscape Design - Other Landscape Design

Client's Name

JEOU TARNG ESTATE Co., Ltd.

Country / Region

Taiwan

With the rapid urban expansion, the urbanization of cities has expanded to the rural areas. The establishment of new residential buildings in the area of the current project has attracted more than 200 new residents. The original fruit farm in the same location has been abandoned and the farming activities has stopped for a long time, leaving a lot of withered fruit trees and exposed soil on site. The environmental conditions were deteriorating, posing a challenge to the current project, which aims to create a symbiotic and integrated relationship between people and the agricultural ecological environment in this garden. The site is situated in the rural agricultural environment and the design concept is inspired by the fairy tale of "The Wizard of Oz." By combining functionality, aesthetics, and agricultural landscapes, the design will incorporate the scenes in the story to optimize the space and environment.

Two of the 60-year-old lychee trees were preserved and relocated to the main entrance of the abandoned fruit farm, serving as a symbolic representation of the new space. The original farmland was transformed into a community garden, providing leisure and recreational activities to the community in the nearby neighborhood. In a garden of approximately 1200 square meters, designed to replicate the environment and utilize the terrain to shield against strong winter winds, and with the added functionality of rainwater collection, it offers children a space to observe ecology and a food forest. By utilizing the topography of the site, a sunken resting space surrounded by majestic trees was created, offering the residents a tranquil and comfortable retreat. Staggered stone slabs are placed on gravel and grass, allowing visitors to wander in the garden and enjoy the slow rhythm of rural life. The courtyard campus in the backyard covers an area of 845 square meters and provides a conducive setting for comfortable and dynamic activities. It serves as a space, where both adults and children can engage in recreational activities, exercise and picnic and fostering vitality and a sense of community.

Credits

Chief Designer
YU-JUNG TSENG
More Platinum Winners
Architectural
2024
MUSE Design Awards - The Willow Shores Yangzhou

Entrant Company

GMA ARCHITECTURAL & URBAN DESIGN

Category

Architectural Design - Residential

Product
2024
MUSE Design Awards - iRest V8 Fuxinhao

Entrant Company

Zhejiang haozhonghao Health Product Co., Ltd

Category

Product Design - Personal Care

Interior
2024
MUSE Design Awards - Central Armature Works Residences

Entrant Company

CBT

Category

Interior Design - Living Spaces

Interior
2024
MUSE Design Awards - Yingzhi Future Cultural and Creative Runshan Mansion

Entrant Company

G-art Interior Design (Shanghai) Co., Ltd.

Category

Interior Design - Other Interior Design