Taiwan   |  2020

MUSE Design Awards Gold Winner

Profoundness of Structures

Entrant Company

Chen Chong-Yi Architecture Firm

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Other Interior Design

This architectural and interior design plan, as the design work consolidating the residential and exhibition space whose owner is an artist, specifically constructs the enlivening but subdued building exterior that consists of the artwork exhibitions, residence, studio, etc. The building structure of architectural grilles concurrently ensures the adequate lighting, the fresh air and the effective temperature in the house, effectively solving the issues of heat commonly absorbed by the concrete structures in the subtropical environment of Taiwan, saving energy, and protecting natural environment. This building, therefore, represents the organic multi-functional space incorporating the artwork exhibition and residence. Rather than the impervious road surface of concrete or asphalt regularly constructed in Taiwan, the building entrance, the grass pavers constructed at the building enhance the soil water holding capacity. The doors decorated with the clear glass ensure the adequate lighting in the house. This is the five-floor building with the tall and wide indoor space, of which building materials of fair-faced concretes and steels, as well as few iron pieces and track lighting, bring out the beauty of art paintings with the minimal interior decorations. The first floor is specifically reserved for the occasional exhibitions of artworks. The corridor on the 2nd floor has the great view to the outdoor scenery. The art paintings are hung on the wall. The multi-functional space encompassing the art exhibition and residence shows the adroit design. The living space in on the 3rd floor, where the wooden warm textures and the fair-faced concretes delineate the quality of residence. The fish pond, as the semi-outdoor corridor landscape, and the corridor decorated with terrazzo and cobblestones spawn the natural imagery. The switchable glass decorated in the building, moreover, effectively avoid the heat of direct sunlight. The 4th and 5th floors are exclusive for personal use, where the tall studio and audio-visual space conveniently accessible for personal collections and artwork creations. The design features of strong pragmaticality and room temperature adjustment are extremely unique in this design plan.

Credits

Chen Chong-Yi Architecture Firm
Chong-Yi Chen
Chen Chong-Yi Architecture Firm
Hui-Chung Chien
More Gold Winners
Product
Taiwan
MUSE Design Awards - morden mix function NEAT
2020

Entrant Company

ChenChing imagine company limited

Sub Category

Home Appliances

Interior
Hong Kong S.A.R., China
MUSE Design Awards - Leedon Green Sales Gallery
2020

Entrant Company

PTang Studio Limited

Sub Category

Showroom / Exhibit

Packaging
China
MUSE Design Awards - Tsingtao White Beer
2020

Entrant Company

Shenzhen Tiger Packaging Design Co., Ltd.

Sub Category

Wine, Beer & Liquor

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Art of Simplicity
2020

Entrant Company

RT Interior design group

Sub Category

Commercial