Taiwan   |  2020

MUSE Design Awards Gold Winner

Postmodern Art

Entrant Company

An.Design

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Commercial

The combination of low-profile and non-exaggerated material elements allow them to express themselves while searching for the stage to present themselves, amongst these, two-color tones were used as the segmentation for the main visual effect, which mutually overlaps to blend in the brand spirit of this project, thereby demonstrating the luxurious ultimate aesthetics of “Playing with Taste, Boutiques and Delicateness”. Some classical elements are transformed into the modern style via linear presentation, accurately dividing the usage space while presenting the details and majestic sentiment of the materials to display the alternative classical charm with combined modern new style qualities. This design project is a watch shop applying a neo-classical combination style. Responding to the proprietor’s demands, optimized utilization is implemented for the small-area space, accomplishing comprehensive spatial division needs within the limited space, which accurately divides the display area, the sales area, the reception area and the work area; the designer divides the usage area in the space via linear approach, actualizing perfect fusion between lines and design, such that space immediately transforms into a vividly interesting and sharp image, thereby creating a spatial sentiment with a non-closed yet regionalized space. The low-profile and conservative quality of the watch shop is established layer by layer via the materials and the spatial ambience, allowing the design content not to steal the thunder from the products, but rather to accentuate the temperament and exquisiteness of the products; the design spirit is particular about the harmony between colors and forms, which transforms the craftsmanship presentation of the Art Nouveau period to combine with the modern style and to come up with different colors. A boutique and a memory accompany through different periods and stages, it is the same for space even with the flowing of time.

Credits

An.Design
CHEN, PING-YANG
More Gold Winners
Interior
China
MUSE Design Awards - Eonian Bliss
2020

Entrant Company

Shenzhen Huamo International Design Co., Ltd.

Sub Category

Living Spaces

Architectural
China
MUSE Design Awards - Ocean One
2020

Entrant Company

Kris Lin International Design

Sub Category

Renovation

Interior
Spain
MUSE Design Awards - CAN BORDOY
2020

Entrant Company

OHLAB

Sub Category

Hotels

Architectural
Japan
MUSE Design Awards - Old Palapye Museum
2020

Entrant Company

Atelier Noua

Sub Category

Conceptual