China   |  2020

Wanda Huo La Pai Hotpot Restaurant

Entrant Company

Caleb's House (Xiamen) Design & Decoration Co., Ltd

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Restaurants

In this case, the designers draw on the element of traditional Chinese architectural structure, which is an epitome of the millennial ancient town, and take the modern oriental art as the basis, to return to the exquisite lifestyle of traditional culture, and give this brand hotpot restaurant a more profound cultural connotation and demonstrate its own characteristics. The project, with a total space area of about 500 square meters, makes full use of the fly beams, stone walls, grilles and floor conversion to create spatial hierarchy on the basis of preserving the original building plane. The interior space takes black, white and gray as the main colors to highlight the design style of imposing simplicity. It is integrated with Chinese red to bring customers into an atmosphere of joy. In the spatial planning, the designers skillfully adopt the form of winding Chinese corridors to ingeniously distance with next tables, enabling diners to enjoy the spacious environment while protecting their privacy. The edges of the posts beside the seats are added with the outer wall lines of the Huizhou buildings, drawn with black lines. The centers of the posts are embellished with simple wall lamps, which turn the bulky posts into a beautiful decorative modeling wall. Red serves as the main color of the posts, providing a lively atmosphere for the whole space. The restaurant entry area is decorated with Chinese style lanterns to express a warm welcome to customers. The unique design of the ceiling echoes with the oil-paper umbrella lampshade and hanging lamps above the guest seats, creating a quiet atmosphere in the dining space. The hand-painted images of the mountain city on the plain walls remind customers of the lively time of the old towns. The dark wooden tables and chairs, as well as a variety of furnishings of time-honored objects, endow the space with a faint ancient charm. The stone wall, made of stone bricks, highlights the simple rough lime texture.

Credits

Designer
Su Wang-Fu
Designer
Xu Yang
More Gold Winners
Interior Design
China

Entrant Company

HOLF DESIGN CONSULTANT CO., LTD

Sub Category

Commercial

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

UNIQUE DESIGN

Sub Category

Residential

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

4Cus Creative

Sub Category

Showroom / Exhibit

Interior Design
Saudi Arabia

Entrant Company

United Technology for Construction Co. Arch. Naji El Hakim

Sub Category

Office