Taiwan   |  2020

MUSE Design Awards Gold Winner

Beauty Mansion White

Entrant Company

Hann Shyang Construction Co. ,ltd

Category

Interior Design

Client's Name

Hann Shyang Construction Co. ,ltd

Sub-Category

Other Interior Design

Merge with the shore for energy efficiency The design merges with the landscape of Bitan in Xindian District and Liugongzun area, incorporating a north-south wind direction and air flow. The natural lighting and airing is attended to, and eco materials are used for the sake of sustainability. Dance on water shadows An elevated lobby, as if a see-through glass box, allows in the wind from the shore, improves the air flow and reduces the need for air conditioning. The visual focuses on the scenic view of Bitan, taking the surrounding water, clouds, trees into consideration, as if composing a dance in the water shadows. At the lobby center, the installation of an old tree reaches from the ground up to the ceiling in a grand presence, symbolizing a link of all households that share the building. The tiles resemble crayon scribbling on dried canvas, with the image of mountains and waters. The reception desk in the second hall is decorated with the oriental landscape painting, and the glass was designed with rings of ripples that glow as water waves under sunlight. The pillars in front of the reception desk are in dynamic patterns of streaming rivers, and the end scenery shows a line of green forest, where the sculptures above are like boats on the river going to different ways. The concept of the high ceilings is a surface with different altitudes, a tribute to the surrounding mountains in the environment. The green library is built with solid-wood and recyclable metal materials for a soothing reading time. Plenty of greens are planted outside the windows that can moderate humidity and create phytoncide; the top cover of the space is withdrawn so the air flow is generated effectively. Three-sided open window faces the green garden and natural lights, and the sunlight and shapes of trees form an elaborate shadow show on the desktop. Also, wooden fences of different directions are lined up in the air like the intriguing tree branches in the forest, which is a feature of another interaction with the nature.

Credits

Hann Shyang Construction Co. ,ltd
Sheng-Cheng Wang
More Gold Winners
Transportation
Hong Kong S.A.R., China
MUSE Design Awards - Coin Collection Cart
2020

Entrant Company

OVAL DESIGN LTD

Sub Category

Other Transportation Design

Interior
China
MUSE Design Awards - Chongqing Green Land Exhibition
2020

Entrant Company

Chongqing Pinchen Decoration Engineering Design Co., Ltd.

Sub Category

Commercial

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Simple Corner of Nature
2020

Entrant Company

CHUN FU DEVELOPMENT

Sub Category

Residential

Interior
Belgium
MUSE Design Awards - Château de Vignée
2020

Entrant Company

WeWantMore

Sub Category

Hotels