Taiwan   |  2020

LA VIE Architecture

Entrant Company

FULL WANG INTERNATIONAL DEVELOPMENT CO., LTD.

Category

Conceptual Design

Client's Name

FULL WANG INTERNATIONAL DEVELOPMENT CO., LTD.

Sub-Category

Public Space

The home is filled with the minimalistic, fashionable, and relaxed atmospheres, all of which shape nature with space. The house is comprehensively constructed with the numerous natural-textured masonries and embellishments. The houseowner’s design idea of the surrounding environment was originated from the sharing concept inviting the near residents to come here and have a good time in such a sharing and laid-back space. For the house’s adjacency to a beach, the houseowner wanted to have a laid-back style of design that creates the landscape of carefree style and with green space. To build a house complying with regulations and having desirable but challenging traffic flows in the outdoor and indoor space, the designer grew arbors on each side of the building entrance, thus generating the traffic flow resembling the scene of tree-lined path along which the people feel walking delightful. The big arbors growing along the road on the mature soil were based on the design project for the ideal scene of wooded avenue in the future. Besides, the space recessed on the north side was afforested with green grass and multiple shrubs. The path through this green space had resting spot, thus accomplishing the design goal for sharing. As to different views, this green building demonstrates the ingenious design ideas. The design of building balances comfortability and green building standard in every way, from the indoor to outdoor space; from the open space decorated with permeable pavers to the air circulation and light of each big balcony; from the materials of structures to the materials of building exterior that the eco-friendly stone-like paints were applied comprehensively on the exterior walls, except the stone walls constructed on the first floor; and from the lively green courtyard, the small garden on the side, the roof garden, to the shading effect of solar panels.

Credits

FULL WANG INTERNATIONAL DEVELOPMENT CO., LTD.
Emerson Lin
Yuan-Dong Architects & Associates
Yu-Zhe Xu
Yuan-Dong Architects & Associates
Yu-Hung Lin
Yuan-Dong Architects & Associates
Ya-Li Chen
Tong Yu Interior Renovation Co,.Ltd
Yuan-Ting Chuang
Tong Yu Interior Renovation Co,.Ltd
Jui-Wen Cheng
More Platinum Winners
Interior Design
China

Entrant Company

SUNNY NEUHAUS PARTNERSHIP

Sub Category

Residential

Interior Design
China

Entrant Company

One Fine Day

Sub Category

Restaurants

Architectural Design
China

Entrant Company

DC ALLIANCE

Sub Category

Commercial Building

Interior Design
Hong Kong

Entrant Company

OVAL DESIGN LTD

Sub Category

Civic / Public