Thailand   |  2021

MUSE Design Awards Gold Winner

ESCENT VILLE CHIANGMAI 2

Entrant Company

1819

Category

Landscape Design

Client's Name

CPN RESIDENCE

Sub-Category

Residential Landscape

Escent ville chiangmai 2 project is located in 400 meters from Central festival Chiang Mai Thailand.The project area has many rain tree that can develop as a landscape feature of project. The design concept is "Rings of tree" here referring "The age circle of Rain tree" has been transformed into a design line. In order to be outstanding in the context of the area in new ways and promote the surrounding area. element such as pavilion, guard house and swimming pool are related design to build elevation that use colonial style. Keeping the original tree making the atmosphere of the project look harmonious with the area in the project causing a feeling that is not alienated. The highlight of the project area in the east which is adjacent to the river basin, the same species of plants are found "Rain Tree" and are scattered throughout the project area, so the existing trees can be used as much as possible to make them stand out. Boundary of project area is a river basin area. Therefore, there is a terrain sloping down to the river basin, developing the project by adjusting the area level in accordance with the original level and neighboring areas to facilitate the management of natural surface water as well. The foreign accommodation level was quite different. Solve the problem without lowering the gradient in steps to reduce the height. Retaining walls add continuity. When the original and new layers are stacked. The approximate amount of landfilling will be seen, causing the level values of each point not to be equal, reducing the amount of landfilling and also reducing the height of the retaining wall. By the way, we can have a level difference of space to create new. perspective that contacted to other space. The soil level will fill from the original soil level to double. The level values in each area will not be equal. resulting in a connection between old and new areas.

Credits

ARCHITECT
I WILL DESIGN STUDIO
PROJECT DESIGNER
WICHAN SAEKONG
LANDSCAPE DESIGNER
KANOGKAN TUNGPANYALERT
LANDSCAPE ARCHITECT
THUNHAPOL JUNGSANGASOM
LEAD LANDSCAPE ARCHITECT
PALANG SITTITHAWORN
More Gold Winners
Interior
China
MUSE Design Awards - Shanghai Lvzhou Qiandao Garden 550㎡ Residential Design
2021

Entrant Company

Liu Hong

Sub Category

Residential

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Dancing Green with GumGum
2021

Entrant Company

W studio

Sub Category

Hospitality

Packaging
Japan
MUSE Design Awards - SAKURA SHIMIZU
2021

Entrant Company

arica design inc.

Sub Category

Rebrand (NEW)

Interior
China
MUSE Design Awards - Yango Kunming Wenlan East Sales Center
2021

Entrant Company

上海羽果装饰设计有限公司

Sub Category

Service Centers (NEW)