2021 | Professional

MUSE Design Awards Silver Winner

Magnum Opus

Entrant Company

Fuchang Construction Co.,Ltd.

Category

Interior Design - Residential

Client's Name

Country / Region

Taiwan

Exploit concise linear scheme to construct the exterior structure of the building, in the meantime, set up bilateral fenestration and inner patio to gain excellent ventilation and natural light, which bring about the ideal interior situations, ultimately build an elegant yet low-key manor. Plan large-scale functional public indoor space to meet the core theme of "cohering affection", thus, lay out a Japanese-style room, a hot spring bathroom, and a study of open-concept, so as to enhance the interaction between family members, as well as to treasure the glorious memories constantly.

Adopt simple and cozy Japanese living style as the interior design notion to echo the exterior pitched roof of Japanese custom, accordingly plan a multi-function Japanese-style room and a health preserving hot spring bathroom. The layout is set of American open-concept, cut-down the unnecessary private compartments, reserved as much space for the living-dining area, the study, and other public spots.

Due to the hot and humid climate in Taiwan, the designer makes use of Nano-Quartz coating as the facade paint, which possesses the functions of water-repellent, self-cleaning, anti-contamination, and air-permeability, being that remarkably protect the cleanliness of the exterior wall, and then bring about an everlasting building. The balustrade of aluminum grille pattern, which by way of stainless PVDF processing to avoid rusting and discoloration. The accordion curtain with the features of UV resistance, antibiosis, sun-resistant, and temperature-control win the GREEN-GUARD certification; and the sheer blinds can effectively reduce glare impact, distribute light evenly, and freely adjust the angle of the blinds to introduce the natural light and apply well air-circulation. The capacious and transparent space helps to appreciate the greenery of the nearby park, and the landscape in the courtyard, so that bring the natural flavor into the daily life, as well as forms an unwind and holiday atmosphere. In the light of the above concern, hence, create a healthy and non-toxic circumstance for the householders to live happily forever.

Credits

Design Director
SUN YU-CHANG
More Silver Winners
Interior
2021
MUSE Design Awards - Flagship Store Design for Beijing 2022 Winter Olympics

Entrant Company

RD STUDIO

Category

Interior Design - Exhibits, Pavilions & Exhibitions

Interior
2021
MUSE Design Awards - The Rejuvenating Nordic Home

Entrant Company

Gwendolyn ยท Interior Design Studio

Category

Interior Design - Residential

Lighting
2021
MUSE Design Awards - Ye's Garden

Entrant Company

Shanghai IGE Lighting Design Co., Ltd

Category

Lighting Design - Landscape Lighting

Product
2021
MUSE Design Awards - Smart drying rack

Entrant Company

Foshan Tongdao Electric Co., Ltd.

Category

Product Design - Home Appliances