China   |  2021

MUSE Design Awards Platinum Winner

JP Lab

Entrant Company

XU Studio

Category

Interior Design

Client's Name

Jun Ping

Sub-Category

Sustainable Living / Green

The original antique building is simply veiled with a curtain wall made of polycarbonate panel, and is modified into a gigantic luminous box by dint of light, enchanting passers-by to step in for a closer look. The entrance is concealed behind a concrete wall. Behind the door there lies an immersive tunnel in total darkness, the only way for us to set foot into the realm of future from reality. Amid this indiscernible space, myriad light equipment with the shape of a number of DNA helix structure hang within, guiding us to travel through time and space alongside with the slogan "Discover the power of nature" on the wall. This is the very foundation on which the brand is positioned, which are also the functions and focus of image that the space needs to manifest. Therefore, you will see here once again the "pop-up shop" two years ago, our long-term friend skin testing container. This time it morphs into an oval on a hi-tech note. The familiar facade with a mix of acrylic texture plus lighting effectively provides visual shelters for the professional skin testing space, showing the brand's loving care towards users' experience. The dual-lab function, coupled with the multi-functional bar counter, not only renders the most professional technical support to its pivotal product ingredients, but also delivers to its members a better experience of using the space. The huge light-transmitting display stand makes the products on it particularly impressive. The scenario of people congregating here is akin to scientists probing into knowledge together, covering a dazzling array of topics like the products' component analysis, their displaying and retailing, etc. The wall of drawers on one side looks mechanically neat and tidy, yet there hides a deftly exquisite design. We selected the most suitable observation height for human vision, and made intelligent OLED settings for the drawers, so that the original function, which appears like a treasure trove, becomes more interactive and intelligent. Such design of screened countertop and intelligent drawers highlight the designer's endeavor to delve into the future consumer experience.

Credits

Photographer
Xiaojing Huang
Chief Designer/XU Studio
Shijin Xu
Chief Designer/XU Studio
Yijun Xu
More Platinum Winners
Interior
Mexico
MUSE Design Awards - Sekura
2021

Entrant Company

Space

Sub Category

Office

Landscape
China
MUSE Design Awards - Park Mansion Landscape Design
2021

Entrant Company

ARTBELL

Sub Category

Residential Landscape

Architectural
Norway
MUSE Design Awards - Aurora private Lodge
2021

Entrant Company

Stinessen Arkitektur

Sub Category

Rural Design (NEW)

Interior
China
MUSE Design Awards -  RANQING
2021

Entrant Company

SENSE HOME

Sub Category

Residential