2021 | Professional

MUSE Design Awards Silver Winner

BeHygeia

Entrant Company

BGD ASIA DESIGN

Category

Interior Design - Spa / Fitness

Client's Name

BeHygeia

Country / Region

China

The designer of this project inspired by grape to design the layout of the irregular space, using the curved wall and geometry to show the gently beautiful feminine curves. At the very beginning of the design process, the designer mainly aimed at getting rid of the concept of traditional beauty salons and creating a beauty salon that integrates avant-garde, fashion and creative consumption.

The planning of the structure and circulation in this case was based on the sense of experience. Consumers can feel exalted with the open, transparent, semi-transparent and private space. Light and scenery are the most precious background from nature against the design, as they are the fusion of aesthetics and function, and the balance between sensibility and rationality.

The oncoming streamlined subsumption entrance caters to the flow of people in the mall aisles, so it can accept customers better. The corridor is simple with a large expanse of empty space. The pure hue creates faint layers, creating a volume and then letting light and shadow deconstruct the volume.

In the almost pure white public space, the curvilinear layout brings out the gorgeous sense of ceremony.

The bold blue and green in the lamps and niches echo the colors of the internal public areas, forming an effect of connecting the inside and outside. The metal baseboard makes the space more modern and avant-garde, to further enhance the quality feeling of the space.

People will have a strong sense of dynamics and color, as soon as the large area of dark blue and green winding aisle come into view. Contrasting with the pure white space of the external public area, it can directly bring people into an immersive experience, with the stability added by the wooden door panels to the space.

The mirror-face stainless steel corrugated plate has coupled hardness with softness.

The curved structure of the space is further highlighted by the ground light strips arranged around the structure and the hidden light strips on the ceiling, in order to strongly render the atmosphere of the space.

Credits

Chief Designer/BGD ASIA DESIGN
Lycent Lai
More Silver Winners
Interior
2021
MUSE Design Awards - Endless Phantom

Entrant Company

CG DESIGN

Category

Interior Design - Residential

Interior
2021
MUSE Design Awards - Originality City Sales Center

Entrant Company

G&K Architecture Design

Category

Interior Design - Service Centers (NEW)

Interior
2021
MUSE Design Awards - Airlee Biomedical & Cosmetic Policlinic

Entrant Company

WIT Design&Research

Category

Interior Design - Beauty Salon

Packaging
2021
MUSE Design Awards - Six Labs Cannabis Flower Bags

Entrant Company

Idea Booth

Category

Packaging Design - Other Packaging Design