Canada   |  2019

The Venturi-Effect:

Entrant Company

VictorEric Design Group

Category

Interior Design

Client's Name

Confidential

Sub-Category

Residential

Experience Level

Professional

Curvy, flowing lines evocative of soft-serve ice cream, the design language cascades gracefully from the exterior rooflines to the interior double volume foyer where the swirl of a hand sculptured staircase brings dreamy flavour to home’s core. A custom headboard envelopes the mother’s bed by curving from concealed nightstands at bottom, up the wall, bending at the ceiling juncture to become a feature floating ceiling. Opposite her bed is a smaller, mirror image of this enveloping the tv wall-unit. The whole room communicates a feeling of safety and comfort.To delineate the desk and gaming space from the teen’s sleeping area, we designed a techno-inspired edge-lit ceiling and wall feature which looks like something from the Starship Enterprise. The custom desk continues this theme utilizing 3Form Chroma solid surface material to provide a metallic, holographic-depth effect. The entry to his collectible display room is complete with a star-trek-like automatic pocket door complete with “whoosh” sounds. As if formed by natural ocean currents, the technically-difficult process of thermal-forming creates solid-surface sculptural kitchen island which appears to float effortless, defying gravity. The kitchen cabinet’s rectilinear backdrop, complete with LED halo, accentuates the island. The multi-layered basement bar-front slithers towards the wine cellar bisecting the room which is accented with a reclaimed wine-barrel wood-slat wall and floating backlit liquor display-shelves. In the wine cellar, a board-formed concrete back-wall matches the panel widths of the wine-barrel slats. The Father’s suite is linear and masculine complete with a wood feature wall incorporating a full-height, full-width, ensuite slab-door concealed against the wood wall when open and operating as a wood divider wall when closed.Multi-story, smart-glass window walls not only bathe the entire house in light but provide a spectacular view of the natural stream, golf course and multi-tiered concrete retaining wall/planter beds in back.

Credits

VictorEric Design Group
Eric Lee
More Gold Winners
Packaging Design
Portugal

Entrant Company

Omdesign

Sub Category

Wine, Beer & Liquor

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

HSUAN Interior Design

Sub Category

Living Spaces

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

Yestudio

Sub Category

Hospitality

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

Studio X4

Sub Category

Office