China   |  2021

MUSE Design Awards Gold Winner

atl atl

Entrant Company

Various Associates

Category

Interior Design

Client's Name

ATLATL

Sub-Category

Hospitality

Considering special features of users and industries that the project serves, the client requested a futuristic spatial atmosphere. Geometric languages such as circle, curve and sphere are applied to interior structures, surfaces and furniture, echoing orbits of planets. The project design drew inspiration from aesthetic achievements and technology explosion in the 20th century. Various Associates reinterpreted "futuristic" from a broader perspective, so as to conduct a spatial design experiment. The space is dominated by a greyish green tone, which is a mixture of natural "green" hue and futuristic "grey" colour. Surfaces of different shades, malleable materials, film-like expressions and geometric compositions result in a tactile space. The ring "floating" in the atrium runs through the lower and upper areas. From the atrium to water bar, restaurant area, bar area as well as semi-open and private sections, the space is laid out based on different functions and degrees of privacy. With a smooth circulation, the entire space is able to accommodate 200 people for dining, relaxing and socializing. Retro style has always been prevailing. Various Associates utilized everlasting elegant and simplistic design languages to continue the deep impression that the 20th century left on the world. Classical hues such as green, blue and yellow are covered with a layer of "grey shade", which symbolizes the unknown and generates softer visual effects. Resin, glass panels, mirror-polished steel and other new materials are applied to streamlined functional blocks. Featuring ergonomic forms and soft leather upholstery, the customized chair and seat combinations offer comfortable experiences. The challenges of the project were that the construction budget was limited (6,000 RMB/m2, including the cost for demolition of the original decorations and construction work), the construction team was not very professional and it happened to be built during the COVID-19 pandemic. Considering multiple factors, the design team adopted wall coatings and low-cost finished acoustic ceiling to minimize the construction work on the site. The project was completed by remote control, which was well received by the client. After completion, the space has become a photography spot for many famous fashion magazines.

Credits

Design team member
Zhichao Lin
Design team member
Olga Zhuromskaia
Design team member
Shiqi Li
Lead designer
Dongzi Yang
Lead designer
Qianyi Lin
More Gold Winners
Interior
China
MUSE Design Awards - XUZHOU JINHUI XINBU LAN TING SALES OFFICE
2021

Entrant Company

Z.POWER INTERIOR DESIGN

Sub Category

Commercial

Product
China
MUSE Design Awards - NUANBAO
2021

Entrant Company

SHENZHEN YOUBAIZHIHEI DESIGN CO., LTD

Sub Category

Media & Home Electronics (NEW)

Packaging
China
MUSE Design Awards - Jiangang Mountain Natural Mineral Water
2021

Entrant Company

YOUNG AGILE 深圳 年轻灵动 设计研究与创新中心

Sub Category

Non-Alcoholic Beverages

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Window of soul
2021

Entrant Company

Boundaryless concept

Sub Category

Restaurants & Bars