Taiwan   |  2021

MUSE Design Awards Platinum Winner

Encounters of Love

Entrant Company

CAILIN SPACE DESIGN

Category

Interior Design

Client's Name

Private

Sub-Category

Living Spaces

The homeowner couple, long living in Taipei and being hospitable, has bought a residence, on the 23rd floor of a building in a prime zone in Taichung 160 kilometers away from home, for vacation and entertaining relatives and friends. The building is laid out based on accommodation of five-star hotels. An Encounter of Love, where it is possible to feast on the daytime scenery and nighttime city light, is an urban Shangri-La. The hostess’s photography works embody her core values of selfless giving, while the Qeeboo chandelier on a giraffe-shaped support from Italy stands serene, conveying deep affection, as romantic as the name Giraffe in Love suggests. Love dwells and swells in this residence, symbolizing the homeowner couple’s lasting love and spreading the warmth they are willing to share. The entryway is deliberately narrowed. Curvy moldings on the ceiling crisscross and overlap like verdant canopy of trees, adding half-concealed fun of exploring a place. Paired with wavy metallic mirrored panels, they present a kaleidoscope of visual fantasia that is so welcoming. At the end of the entryway is a screen vista that serves as a visual twist where the space suddenly widens, presenting a surprising magnificence. The challenge of constructing An Encounter of Love lies in the rare big beam extending above the living-room sofa to the bar area. However, by means of ingenuity, this structural weakness is addressed, transformed into a visual highlight in the space. The designer blends the edge and end of the entire beam into the ceiling at an angle that grows increasingly rounder. With projection of artificial light and shadow, an effect of natural light accentuating height differences is achieved, pleasant rather than conspicuous. On the ceiling in the bar area, the fresh-air system exchange and wiring are put away in the lower part of the circle. The gradual gradations of the circle go up to shape like a patio in a cavern. A metal chandelier is outfitted, with its shape as well as light and shadow creating a theater-like feel rather than feeling cramped.

Credits

Designer
Li-Yin Fang
Director / CAILIN SPACE DESIGN
Hsin-Yu Hsieh
More Platinum Winners
Packaging
China
MUSE Design Awards - National Beauty Exquisite Collection Gift Box
2021

Entrant Company

HANGZHOU CHANCEMATE TECH CORP.

Sub Category

Cosmetics & Fragrance

Concept
China
MUSE Design Awards - Hua Qi Financial Center
2021

Entrant Company

Guang Dong ChanPu Decorative Design Co., Ltd

Sub Category

Public Space

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Pa-Shih Concept Store
2021

Entrant Company

Collective Practice and Nid Design Lab

Sub Category

Showroom / Exhibit

Architectural
Hong Kong S.A.R., China
MUSE Design Awards - Xinhu Paradise Walk
2021

Entrant Company

Lead8

Sub Category

Retails, Shops, Department Stores & Mall (NEW)