Taiwan   |  2021

MUSE Design Awards Silver Winner

Feather

Entrant Company

Holistic Interior Design Co., Ltd

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

To relief the oppression from low ceiling and complex partitions, and to break through the tradition layout, the designer transforms the originally two-story building into an open plan maisonette, therefore creates a cozy, tidy living space with smooth flow and fluidity. The neat lines with a cohesive black and white color palette together build a pure space and visual enjoyment. With the strong belief of how a clear space can uplift the spirit, the designer clears out the busy layout, intuits the flow and neutralizing the lighting and the tones, so that the residents can return to a comfy home to relax. The common area on the first floor consists of the entrance, the living room, the kitchen and the dining room. The light wooden floor panels all going over the area, contrasting the white from the walls, ceiling and the cabinets, stabilize the space and create a visual focus while the lightness lifts the space. Instead of a fully open plan, the subtle color change between the kitchen and the living room cleverly draws the lines between tow areas without creating any barrier. Through a rather softer and gentle approach, the designer settles the problems of this 30-year-old house by semi open plan, flow guidance, arrangements of light and shadows, and the use of glass. The space is now smooth and fluid. The gap between the living room and the balcony is now filled with a slightly lifted floor, the additional height also extends to the stairs, eliminating the inconvenience an uneven floor might bring. The stairs are adjusted into a meanderer style, which elongates the sight and creates a fluidity. Up to the second floor, where the vocal point is rather invisible. With a wall of hidden cabinets and the blank space, the residents get to decide how to make use of the space. The main idea in the private area is more minimal, for after all the residents are the true master of the space.

Credits

Holistic Interior Design Co., Ltd
Page Li
Holistic Interior Design Co., Ltd
Zhenhua Zhu
More Silver Winners
Product
China
MUSE Design Awards - Aqua Pet Water Fountain
2021

Entrant Company

Shenzhen Laika Technology Co., Ltd

Sub Category

Flora & Fauna

Product
China
MUSE Design Awards - Jundor stanchion
2021

Entrant Company

Hangzhou Zhixing Technology Co. , Ltd.

Sub Category

Other Product Design

Concept
United States
MUSE Design Awards - StediStep Mobility Device
2021

Entrant Company

Stedi

Sub Category

Ageing (NEW)

Architectural
China
MUSE Design Awards - Hangzhou Lin’an “Valley of the Wind” School in the Nature
2021

Entrant Company

GWP Architects

Sub Category

Other Architectural Design