China   |  2022

MUSE Design Awards Silver Winner

Tongtai School

Entrant Company

BEIJING SZA ARCHITECTURAL DESIGN CONSULTANT

Category

Architectural Design

Client's Name

Sub-Category

Cultural

Tongtai School is located in Ningjin County, Hebei Province. It consists of 15-year facilities from kindergarten to senior high school, with a total of 72 classes.The school provides dormitories, dining halls, indoor and outdoor sports fields, and an adjacent auditorium, with a total floor area of about 60,000 sqm. A 18m deep mine left over from an abandoned brick kiln covering over 15,000 sqm, occupies part of the west side of the school site. This is an important starting point of the site design of this project for its moderate ecological restoration and positive rational utilization. The historical imprint of the kiln becomes the image of the red brick architecture of the school and the overall enterprise park. We actively explored the innovation of school building space and functional organization in the new era of educational environments. We rationally explored how the current school design regulations adapt to the new educational model, and actively use a specific brick kiln site as historical context to reshape the relationship between the architectural landscape and the urban space. The school pays great attention to the training of skills in addition to academic teaching. After the combination of some classroom functions in primary and middle schools, the remaining building area is allocated to all kinds of public supporting facilities. Extensive red brick block walls are used for both the facades and interior spaces. It becomes a continuation of the life of a particular site. Sandwiched brick walls provide double insulation for the cold winter. Brick walls extend from the exterior to the interior, creating a warm and unique public space for the school. In order to achieve optimal sunlight conditions, each building has an east-west orientation. A half-open courtyard between the buildings connects the playing field on the east and the "mine" park on the west with one floor height difference according the the topography.The grassy slope platform on the west side of the playground functions as a landscape stadium facing the open playing field. It is a great landscape display to the city.

More Silver Winners
Interior
China
MUSE Design Awards - The most beautiful expectation
2022

Entrant Company

Jin Hua Decoration Company

Sub Category

Residential

Packaging
China
MUSE Design Awards - Zhonghua
2022

Entrant Company

Shenzhen Excel Brand Design ConsuItant CO. , Ltd.

Sub Category

Wine, Beer & Liquor

Packaging
China
MUSE Design Awards - Buddha Longjing Tea Gift Set Conceptual Design
2022

Entrant Company

Beijing Wuyao Cultural and Creative Co. Ltd.

Sub Category

Other Packaging Design

Lighting
Germany
MUSE Design Awards - The Sixth Sense
2022

Entrant Company

Maytoni GmbH

Sub Category

Floor Lamps