Taiwan   |  2022

MUSE Design Awards Silver Winner

Vibrant Command Post

Entrant Company

JUANZHU Interior Design

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Office

Sunlight gently flows indoors and brilliantly shines on the wooden and stone furniture; furthermore, couples with vibrant greenery create a light and bright situation. We assume a first-rate working environment is not only a stable but also a cheerful place to work. Therefore, we get rid of conventional patterns to plan a coordinated and open-concept layout. The transparent and agreeable settings successfully aspire to new thinking and drive the infinite vitality to carry on the past heritage and open up the future. In line with the company image of the traditional Japanese manufacturing industry, we set up the ceiling and doors of the reception hall on the first floor and the exhibition area on the second floor with timbers. And take advantage of balmy wooden panels and arc-shaped reception counter to present a steady and warmhearted impression to people. The interior administration area is equipped with aluminum frame French windows to introduce excellent daylighting. At the same time, embellish the column and bookshelves with a sapphire blue tinge and green plants to highlight the plain pattern of pure white and pale yellow color schemes, ingeniously activate the overall atmosphere. The seat arrangement of the administration area conforms to the non-squared structure of the building, which skillfully divides different departments and excellently shapes several energetic walkways. For instance, we configure the busy business department near the entrance to facilitate come in and go out. Next, create a tranquil working environment for the R & D department with bookshelves and screens. The accounting department locates at the rear is roomy to fix abundant storage cabinets for collecting documents. There is no fixed seat individually on account of recurrent business trips. And, we especially place a long gray table in the center for everyone to use freely. The surrounding desks and chairs with appropriate spacing favorably avoid the interference between the colleagues also facilitate the staff to discuss matters.

Credits

Design Director
Kimico Liu
Designer
Guo Rong Li
More Silver Winners
Architectural
China
MUSE Design Awards - Future Community of JINCHENG Tianfu Peace Valley
2022

Entrant Company

QINGMO Architects

Sub Category

Multi Unit Housing Low Rise

Lighting
Greece
MUSE Design Awards - RAYCAP MEETING ROOMS
2022

Entrant Company

ELEFTHERIA DEKO & ASSOCIATES LIGHTING DESIGN

Sub Category

Offices & Spaces (Interior Lighting)

Landscape
China
MUSE Design Awards - Shutougang Rural Construction Project
2022

Entrant Company

SHUISHI

Sub Category

Rural Design

Landscape
China
MUSE Design Awards - Shenzhen Eastern Bay Area Experimental School
2022

Entrant Company

Jeffrey Landscape Design (Shenzhen) Co.,Ltd

Sub Category

Public Landscape