Taiwan   |  2022

MUSE Design Awards Silver Winner

A Secluded Residence

Entrant Company

Dreams Design Studio

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

Through incorporating humanism into the space, the house is decorated by dark iron pieces, stone patterns, coatings and a large scale of wooden elements instead of colorful and complicated color schemes. Surrounded by curved wavy lines and outlined by smooth and neat lines, they create a calm and restrained residential landscape. The foyer is decorated with wooden grilles and black veneer to reveal a gentle spatial tone, and the reflection of the gray mirror on the wall opens up a generous depth of view. The walnut flooring leads to the public sphere. Floor-to-ceiling windows allow abundant natural light shines gently on the face. The wooden louvers filter plenty of light and create an extraordinary environment of tranquil beauty. The TV wall is painted with special coatings to create a rock-like texture, which differs from other smooth and shiny stone. The hand-applied brush marks add a delicate bumpy touch to make it looks rustic and gentle. On the outside, the main wall is delineated by an iron screen. The open display shelves follow the curved turn of the wood-clad columns to the shoe cabinet, while the TV cabinet on the lower level synchronizes the same shape, thus blurring the distinction between the foyer and the living room. The curved canopy echoes the interior design, conveying the harmonious meaning of cohesion and fullness. The kitchen island is inlaid with a solid wooden dining table to increase the sense of weight in the dining space. The contrast of materials can add visual weight and maintain a balance between the living room and dining room, creating a harmonious and comfortable view. The pure white wooden grille next to the kitchen island enhances the brightness of the space and hides the door to the guest bathroom. The golden downlight above the dining table offers a luxurious touch. In the bedroom the mellow gray scale creates a tranquil and soothing atmosphere. The bedhead is painted with a special coating, and the center section has a shallow table surface with a light source buried as a night lamp, offering both functional and aesthetic values.

Credits

Sih Sian Li
Chun Hsien Li
More Silver Winners
Interior
Taiwan
MUSE Design Awards -  Fair wood·Shine
2022

Entrant Company

RAY INTERIOR DESIGN

Sub Category

Living Spaces

Furniture
China
MUSE Design Awards - LAKE TV bench
2022

Entrant Company

Huile Yi

Sub Category

Storage & Display Furniture

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Maximalist
2022

Entrant Company

51.INTERIOR

Sub Category

Residential

Interior
China
MUSE Design Awards - BURANO Italian Restaurant
2022

Entrant Company

Much Collection Modest Design Environmental

Sub Category

Restaurants & Bars