China   |  2022

MUSE Design Awards Platinum Winner

Casa Talia

Entrant Company

CAA architects

Category

Interior Design

Client's Name

TIAGO

Sub-Category

Restaurants & Bars

Casa Talia is situated at the void space between the podium and tower of the central atrium of Parkview Green which is visible from all four floors of the mall. It is composed of an outer terrace along with an interior space. Because of the restaurant’s Spanish heritage as well as its special location, We decided to integrate a surreal spatial expression with a Mediterranean style of environmental consciousness to its design. When people enter this radiant public space from different entrances, they’ll be able to marvel at this new-born installation. Walking into the interior of the restaurant, it’s as if one had entered a mysterious section of a grand religious sanctuary. The concrete skeletal structure forms a novel spatial system, interwoven with numerous layers, each with its own fantastical element. This mysterious spectacle does not only employ simply arcs, but rather utilize elegant complex curvatures to render and connect its ceiling, walls, and ground. The lighting hidden in the structure of its skeleton illuminates the surrounding textures. It unveils the alluring paradox between the concrete and corrugated metallic forms flaunting the contrast between the light and the dark as well as the warm and the cool. Although this symmetrical church-like structure dons only black, white, gray, and gold, it still offers a rich and fulfilling dining experience. In the design of the terrace, We allows a flower of life to bud and bloom on the platform, transforming the single-floor structure into to a double-decked terrace. Through a small spiral staircase, you can ascend to the palm of the flower, which has a completely different special experience as the spaces below. The flower of life allows people to enjoy a panoramic view of Parkview Green’s commercial and public art zones while under the rain-like lights descending from the roof. In addition, varying amounts of natural light penetrate the space throughout the day, rendering the space in a different way. This variation of the combination between natural and artificial light generates a unique experience from through dusk till dawn.

Credits

CAA architects
HAOWEI LIU
More Platinum Winners
Architectural
Hong Kong S.A.R., China
MUSE Design Awards - Humen Station Masterplanning
2022

Entrant Company

Aedas

Sub Category

Urban Design

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - The Textured and Private House
2022

Entrant Company

Daxi Interior Design

Sub Category

Residential

Packaging
China
MUSE Design Awards - Packaging for sports shoes
2022

Entrant Company

Guangdong Voion Eco Packaging Industrial Co., Ltd.

Sub Category

Sports

Architectural
Spain
MUSE Design Awards - eGolf NextLinks Arena
2022

Entrant Company

sanzpont [arquitectura]

Sub Category

Sports & Recreation