Mexico   |  2019

AP House

Entrant Company

Elias Rizo Arquitectos

Category

Architectural Design

Client's Name

-

Sub-Category

Residential

AP House, designed within a private subdivision for a young family, was born from a particular collaboration with the client in which a constant dialogue was established with the architectural program. The concept is developed from an entrance hall where there is a tree-lined linear pond that directs the view to the garden, and divides the public area from the private one, allocating a lateral volume with a stone base of the region to each one of the areas. The left wing of the property holds the private area of the residence - the rooms are connected by a double height living room that unfolds a large bookcase and light inputs. In the right wing of the house is contained the social area of the residence, including a second family room, kitchen with an independent entrance, living room, dining room, terrace and pool area. We find a second staircase that leads to a large basement that contains the parking space, private office and service area. Crossing the garden, on the back and more rugged of the property, we find complementary functions such as a paddle court and an event terrace with kitchen and independent bathrooms. Stone, anchored steel, wood, and concrete make up the plastic language of the house.

More Gold Winners
Product Design
United States

Entrant Company

ShotTracker

Sub Category

Digital & Electronic Devices

Interior Design
Canada

Entrant Company

VictorEric Design Group

Sub Category

Residential

Fashion Design
Canada

Entrant Company

Mako Design + Invent

Sub Category

Watches

Architectural Design
Taiwan

Entrant Company

D.H.I.A international design CO.,Ltd

Sub Category

Cultural