Taiwan   |  2022

MUSE Design Awards Gold Winner

Wave Back To The Shore

Entrant Company

xingshi-studio

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

Luminous whiteness integrated with the earthy wooden tone: a space characterized as gentle, graceful and cultured is born. Use of lattice, wooden grains, classic wall molding, strip lights, and curtains contribute to the features of fluidity and airiness. Reflective materials, on the other hand, expands spatial perception. Such a precise and refined interior design encapsulates the fashion and lifestyle of the new era. The smooth flow intuitively guides the residents to enter from the entrance to the living room with a balcony, while the dining table and kitchen as the center of the space lead to the other private rooms. The gentle warmth of the wooden material and linear features of lattice at the entrance outline the visual identity of the living space. Opening up with a slightly high-rise stone flooring and floating cabinets to create storage for shoes and sense of lightness. The recessed wooden parts on the wall extend the spatial perception, while the mirrors on the interface to the living room create a richer depth of field. The living and the dining rooms are designed in a luminous and refreshing interior style. The white environment as the basis with wooden material as the embellishing, the earthy tone result establishes a cozy and comfy common area. The decoration of black, grey and blue elements infuse a tranquil vibe to the resting environment. The lattices used on the cabinets and walls create a sense of lightness due to its hollowness. While the grey sofa and curtains correspond to the carpet with symbolic images of waves and cloudy sky, the black stone rounded coffee table offers a visual focus in the middle. In the kitchen, the glass door panels allow natural lighting to travel, expanding the spatial perception. Strip lights, wooden grains, and the linear shapes of the chairs all become the hidden ingenuity in the space of accuracy and order.

Credits

xingshi-studio
TSAO TENG-SHENG
More Gold Winners
Interior
China
MUSE Design Awards - Murphy's House
2022

Entrant Company

Murphy Institute for Space Research

Sub Category

Residential

Landscape
China
MUSE Design Awards - Landscape Conceptual Design of Guanggang Park
2022

Entrant Company

SHUISHI

Sub Category

Concept Design

Interior
China
MUSE Design Awards - Bayview Hall
2022

Entrant Company

H DESIGN

Sub Category

Showroom / Exhibit

Interior
China
MUSE Design Awards - A MODERN VILLA FACING THE SEA
2022

Entrant Company

MAUGHAN INTERIOR DESIGN (SHANGHAI) CO., LTD

Sub Category

Residential