Taiwan   |  2022

MUSE Design Awards Gold Winner

Imagination

Entrant Company

QING HO SPACE DESIGN CO,LTD.

Category

Interior Design

Client's Name

HUIKUO Development LLC

Sub-Category

Commercial

A diverse and friendly public facility environment is designed to introduce more greenery and natural lighting into the space. Dividing by the functions of the spaces and focusing on establishing various atmospheres with color palettes, the design not only aims at meeting needs of the users but also betters the common space efficiency with its different features. The first floor’s layout is divided into a high-rise elegant reception lobby and dark-colored multimedia room. The restrained grace of the lobby is created through the earth tone palette in overlapping gradient arrangement. The stone material, on the other hand, is rather simple yet decoreates the space through its veins. Processing the stone material, the classical wall molding lines are carved onto the ceiling. The same frames on the ceiling and the flooring echo with each other, making a consistent visual effect. With lattice, bold line arrays, chandeliers flowing down from the ceiling and the walls, these elements contribute to different textures that go vertically extending the high-rise space. Compared to the bright lobby, the multimedia room is rather rich in color to provide a private space atmosphere. Light straps are embedded to glow with a warm light. Irregular rectangular shaped lattice ceiling and organic look chandelier both reduce the sense of stifling of the ceiling. The black round shaped table, with brown sofa and wall, establishes a comfortable leisure ambience which boosts more communication and interaction in between. The second floor includes a multifunctional room, children’s playroom, and tutor classroom. The big windows introduce greenery and natural lighting of the environment inside the space. Three functional spaces are designed focusing on flexibility and practicality. Multifunctional space integrates functions of the kitchen, dining and living room. The light colored wooden material, the nile blue carpet and the dark colored tiles provide spatial transitions in between. The squarish frames of classical lines on the ceiling as well emphasizes a bit of the division in the small space. The triptych of landscape connects to the landscape beside through the windows, ingeniously combining the indoor and the outdoor, the reality and the imagined.

Credits

QING HO SPACE DESIGN CO,LTD.
YU SHU-CHING
More Gold Winners
Product
China
MUSE Design Awards - Zhurong building block Rover
2022

Entrant Company

Beijing AIQI Technology Co., LTD.

Sub Category

Toys

Interior
China
MUSE Design Awards - Da Dong Gastro Esthetics
2022

Entrant Company

AD ARCHITECTURE

Sub Category

Restaurants & Bars

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Foggy gray. Blank space
2022

Entrant Company

Grand Vision Interior Design

Sub Category

Residential

Interior
China
MUSE Design Awards - Skylight
2022

Entrant Company

Kris Lin International Design

Sub Category

Showroom / Exhibit