Taiwan   |  2022

MUSE Design Awards Silver Winner

Elegant Residence with a Verdant View

Entrant Company

CHINA UNIVERSITY OF TECHNOLOGY - YANG HSUEH CHEN

Category

Interior Design

Client's Name

Private Residence

Sub-Category

Residential

Located in a large high-rise residential community in Xindian in the south of the Taipei metropolitan area, Elegant Residence with a Verdant View is a designer couple’s comfy, elegant residence. It stands where the city and forested mountains meet, having a layout of two bedrooms, a living room and a dining room. Windows on two sides let in abundant natural light, and thus the residence boasts a wonderful view of verdant lushness that makes it possible to return to a serene natural environment. As a result, the couple, who live a fast-paced life full of urban hustle and bustle, can wind down and settle back to the basics. To enhance the sense of belonging of a home and connect the interiors with the great outdoors, the renovation applies large quantities of wood elements and combine various materials, striking a balance in the strong visual contrast and thereby constructing a space with enriched layers. Next to the entryway is a common area consisting of a living room, a dining room and a study. Its open-floor plan and large mirrors on the wall serve to expand visual capacity in the space. The common area shares the same combination of wood-vein veneer and intricate-veined marble, decorated with such materials as titanium-plated metal and leather surface. Despite the large volume of the wall storage cabinetry, enriched, vibrant layers are presented through the use of the same tone but different materials. The cabinetry is unevenly divided with planes and lines, while dehumidifiers are cleverly concealed inside the ceiling. Moreover, wall cabinets with varying depths are laid out to ensure good ventilation. In this way, harmony and beauty are attained. Through meticulous pondering and handling of materials, a living space where the public and the private sections are separated is made possible—a space free from mutual disturbance. Life and features of the environment are combined, and a mellow vibe in the space characterized by varying layers, diversity and harmony is created.

More Silver Winners
Interior
China
MUSE Design Awards - Time Solidified by Years
2022

Entrant Company

Growto Design

Sub Category

Residential

Transportation
Sweden
MUSE Design Awards - CAKE Makka
2022

Entrant Company

CAKE 0 emission

Sub Category

Utility Vehicle

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards -  löwfun
2022

Entrant Company

googoods co., Ltd.

Sub Category

Retails, Shops Department Stores & Mall

Product
China
MUSE Design Awards - YOTTOY Zero Yoga Mat
2022

Entrant Company

Shanghai Fanglian Industry Co., Ltd

Sub Category

Sports Equipments (NEW)