China   |  2022

MUSE Design Awards Platinum Winner

Dowell Landscape Impression Model Room

Entrant Company

K5 Space Design

Category

Interior Design

Client's Name

Dowell Real Estate

Sub-Category

Residential

The concept of DONGYUAN IMPRESSION Phase IV Project is to meed people’s demand of “home” that should be multidimensional. The design team carefully divide the functional zones. On the basis of describing the poetic life, the design team pay much more emphasizes on the interaction between design and residents, as well as the symbiosis between nature and human settlement, so as to build a natural and elegant residence with self-sufficiency in material and spirit. The central hall is multi-functional. The whole area is open and transparent. The designer separates the entertainment area with the kitchen area on the one hand, and integrates life with reading, so that the whole family can enjoy their own happiness while living in harmony. The design concept is full with human interest. In the same space, different light and shadow changes can also create different atmosphere, echoing with the different states and emotions of residents. As for the reading leisure area, the designer skillfully makes use of the space of the background wall of the sofa group, and inlays the big grid bookshelf, which highlights the artistic ingenuity and has both practical aesthetic ideas. There is a French window which light can through, so that residents can read freely, leisurely enjoy minds and observe the spiritual growth in the heart. The open kitchen and dining-room come down in one continuous line. here, the natural light gradually weakened, the diffusing light enriched the level of the space. Family members can gather together or alone. What a pleasant place it is. The design idea of bedchamber is the same with the sitting room. The designer relies on the echo of condole top frame line and ground adornment to emphasize area function. Rounded corner design is used around the space, and the grille design of curved surface neutralizes the visual hardness of the bedroom, echoing with the proposition of "harmony" of Zen Buddhism while expressing the impression of a peaceful and elegant atmosphere.

Credits

Chief Designer
Baichun Wang
Chief Designer
Yingwu Zhang
Chief Designer
Yonghong Li
Assistant Designer
Lu Zhu
Assistant Designer
Mengqiu Wu
Assistant Designer
Yiting Guo
Photographer
Lyx Studio
More Platinum Winners
Landscape
China
MUSE Design Awards - Humen TOD Poly Time Zone City Exhibition Hall
2022

Entrant Company

SHUISHI

Sub Category

Institutional Landscape

Packaging
Armenia
MUSE Design Awards -
2022

Entrant Company

Backbone Branding

Sub Category

Limited Edition

Interior
China
MUSE Design Awards - TEA VILLA
2022

Entrant Company

Guo Guang Yi Ye Decoration Group

Sub Category

Hospitality

Architectural
China
MUSE Design Awards - Ningbo Beilun Future Community
2022

Entrant Company

line+

Sub Category

Urban Design