2022 | Professional

MUSE Design Awards Platinum Winner

Fu-Chun Rose Garden

Entrant Company

Thewall International Design Taipei & Hangzhou

Category

Interior Design - Residential

Client's Name

Country / Region

Taiwan

The project is located on one side of Fuchun River. Inspired by the famous Chinese painting Dwelling in the Fuchun Mountains, the idea of interior design adopts the images of stunning scenery of Jiangnan and the beauty of water towns, hoping to create a serene and calm environment for the residents here. The pool in the courtyard, the curvilinear ceiling, and the stairs inspired by ripples, these are all designed with the fluid, non-stop water flow as the main theme in mind.



This project is typical Hui Style architecture, featuring “white walls and black tiles”, mezzanines, paifang, lattice windows, etc. Because the project is located in the southern China, where is mountainous and with many rivers around, designs like atrium and mezzanines are adopted to cope with the hot-humid climate. As for the interior decoration, in order to satisfy owner's preference of Italian lifestyle, the materials, color schemes, crafts and furniture are all carefully chosen. On the ground floor, the oriental artistic conception is mingled with the western minimalism well. The pool outdoor is made of black and white mosaic tiles, matches the white walls and black tiles. The highlight of B1 is the mirrored ceiling with water wave patterns. On the 2nd floor, the design of ceiling and pendant lamps shows Italian aesthetics. The roof height gets stretched in the master bedroom, feeling open and spacious.



Traditional Hui Style architecture would face north, so lacking of daylight is a common problem. To resolve this issue, the designer removed part of the floor slabs around the staircase to form an atrium, then adopted large windows, so the light can get to the underground floors. Some stainless steel statues inspired by different water forms are put in the open spaces around the staircase to match the river theme, and, thanks to the effect of reflection, the entire space is full of light.



Credits

Lead Designer
Wei Ting Lin
Designer
Jia sen Yang
Designer
Yong qun Pan
Designer
Gao Feng Pan
photo credit
Hanmo Vision - Song Ye
More Platinum Winners
Architectural
2022
MUSE Design Awards - Bamboo Resort Rising from A Paddy Field

Entrant Company

Yunchao Xu/Atelier Apeiron/SZAD

Category

Architectural Design - Sustainable Living / Green

Architectural
2022
MUSE Design Awards - Ningbo Beilun Future Community

Entrant Company

line+

Category

Architectural Design - Urban Design

Interior
2022
MUSE Design Awards - K&L Restaurant

Entrant Company

Optimum Space Design Office

Category

Interior Design - Restaurants & Bars

Interior
2022
MUSE Design Awards - Zhuhai Jiuzhou Tianhe villa

Entrant Company

SUNNY NEUHAUS PARTNERSHIP

Category

Interior Design - Residential