2022 | Professional

MUSE Design Awards Platinum Winner

CYCLELAB

Entrant Company

GODOT DESIGN

Category

Interior Design - Commercial

Client's Name

PlanetX

Country / Region

China

CYCLELAB takes the skin cycle as the research object and advocates the restoration of nature, the reconstruction of order and the shaping of aesthetics. The clear, positive and positive brand consciousness points to the spatial form, and the youth, the new and the awakening of self-cognition become the constituent elements and spiritual connotation of the field expression.


In the planning layout, four arc-shaped walls with a radius of 1.68m are built with the help of the faint axis of the lamp belt. They are collaged together in reverse to form a perfect circle, implying the continuous and cyclic time flow. "Cycle" is not only the brand name, but also the concept core of precise positioning and scientific exploration of the brand.


At the intersection of longitude and latitude, "time" is presented in the form of a frozen hourglass. Through the flow of sand in the hourglass every hour, the "sand Tower" reveals a conical geometric pattern and is calculated into a precise time value, which corresponds to the 28-day cycle of human skin metabolism.


When it comes to the laboratory, specific instruments form the basic impression of its daily life. The concrete objects are abstracted and applied to the interior of the space with pure geometric figures. Through the combination of three-dimensional triangles, circles, arcs and conics, the unique symbolic significance of the figures is shown by enlarging, overlapping, interweaving, fusion and rich fluidity and organicity.


On the side of the window, a separate resting and waiting area is cut out. Below the ceiling of the main passage on the path, the mirrored stainless steel becomes the main surface texture.


The testing room, rest and waiting area, reception and passage are connected in series with each other, and there is no obvious boundary, which gives the space great plasticity. Internal wall and transparent glass as the main interval, virtual and real staggered, cold glass, heaven and earth one color soft wall texture and because of the vertical veil occlusion and faintly revealed "light wall", constitute a subtle, ingenious expression contrast.

Credits

Chief Designer
Huang Qin
Photographer
Sheng Hui
More Platinum Winners
Interior
2022
MUSE Design Awards - Lian Xiang Lou Cantonese Restaurant

Entrant Company

Yan Design

Category

Interior Design - Restaurants & Bars

Interior
2022
MUSE Design Awards - Resplendent

Entrant Company

CLinterior

Category

Interior Design - Residential

Interior
2022
MUSE Design Awards - World Of Wonders

Entrant Company

Prestige Global Designs

Category

Interior Design - Residential

Architectural
2022
MUSE Design Awards - eGolf NextLinks Arena

Entrant Company

sanzpont [arquitectura]

Category

Architectural Design - Sports & Recreation