2023 | Professional

MUSE Design Awards Silver Winner

Complacent Life

Entrant Company

Ten Ten Design Co.,Ltd.

Category

Interior Design - Living Spaces

Client's Name

Country / Region

Taiwan

The warm sunshine falls from the skylight-roofing window at the entrance, rendering the gray glazed porcelain tile floor and reflecting gentle radiance marvelously brightening up the space and creating a well-lit, comfortable home. Extensively apply pure white tone and timber elements to set the surrounding cabinets, which imply secret Morse code through the signal arrangements, ingeniously carrying out striking features and practical functionality of this living space.



We attach importance to creating storage spaces and connected areas. Set up transparent staircases to bring a roomy and airy situation. And then, configure an open, adjoined, concordant entryway foyer, living room, and dining area through the same-colored cabinets and strip light fixtures. At the rear of the space, the outdoor greenery scenes leave the guests a beautiful and welcoming impression.



Considering the long-patterned foundation, we especially pay attention to the daylighting concerns. Install a skylight-roofing window at the entryway foyer to introduce excellent sunlight. And pave the ground floor with glazed porcelain tiles, which brilliantly reflect the sunlight to every corner of the house, resulting in a cozy and translucent situation. On the left side of the entrance, we utilize white and wooden-colored veneers to set up plentiful cabinets and equip strip lights all the way to the dining area at the rear, successfully extending the whole space and directing the visitors' sight lines to appreciate the outdoor landscaping.



We re-configure the electric and water circuits; knock down the walls on both sides of the staircases to set open-patterned kitchen and living room. Moreover, move the guest bathroom adjacent to the kitchen, thereupon, create agreeable layouts and unimpeded flows that link up the share spaces. In addition, on the first floor, we arrange abundant storage cabinets on both sides of the TV wall and under the staircases to satisfy the homeowners' needs. And assemble a variety of kitchen appliances, handy for the male host to flaunt his culinary art. On the second floor, we combine the two bedrooms into a kid's room, which can renovate at will to meet future demand.

Credits

Design Director
LEE, LI-WEI
More Silver Winners
Architectural
2023
MUSE Design Awards - Shanghai temporary school compound in Tongfuli plot

Entrant Company

Arcplus Institute of Shanghai Architectural Design & Research

Category

Architectural Design - Cultural

Product
2023
MUSE Design Awards - Edinburgh Quick Mute Window

Entrant Company

拜兹门窗

Category

Product Design - Windows, Doors

Product
2023
MUSE Design Awards - Smart Ward DN.05 Series -KS11

Entrant Company

Dnake Xiamen IoT Technology Co., Ltd.

Category

Product Design - Other Product Design

Packaging
2023
MUSE Design Awards - Cala di Seta 932

Entrant Company

Redfish di Giovanni Murgia

Category

Packaging Design - Wine, Beer & Liquor