Taiwan   |  2020

A Living Haven

Entrant Company

Zumn Design Studio

Category

Interior Design

Client's Name

Private

Sub-Category

Residential

Envisioned as a wholesome timeless space, A Living Haven inspires fun and laughter for the family to create memories together. The unique space achieves the perfect blend of functionality with whimsy, play and artful design. It is a duplex with living, dining, kitchen, master bedroom, and multi-purpose studio on the lower level, and on the upper floor, one finds the children’s playroom, and bedrooms with the connecting hallway repurposed into a space of its own. To guarantee the children’s safety, a tempered glass wall extends from ceiling to floor. Furthermore, the customized recessed lighting creates a soft ambiance and complements the specified white and natural wood color palette. Smooth curves permeate and flow throughout the space – from the arched door frames and curved edges of the side cabinet drawers and desks to the rounded forms of the kitchen cupboard, bathroom, stairway handrail and the dining room luminaires. The 3mm gap between staircase and wall showcases the fine detail of craftmanship. A key feature on the first floor is the transparent glass sliding doors separating the space. It allows the family to enjoy each other’s presence while experiencing individual activities. Whiteboard panel and customized bayonet locks promote spontaneous doodling and play in a safe environment. An important and understated design element is the use of terrazzo in the bathroom and kitchen. Nostalgic for the summers spent in one’s grandparents’ home, the terrazzo is an ode to those childhood memories and a wish to pass them onto the children. Subtly, the living space becomes a vessel for connecting the generations. While the first floor serves the whole family, the second floor is solely for the children. The expansive hallway – equipped with a sliding swing – allows the option to glide or twirl. And the safety glass wall welcomes natural light and allows the children to gaze down at the first floor. Next, a cleverly hidden passageway connects the two bedrooms, encouraging sibling interaction. The designated playroom has a colorful rock-climbing wall, a showcase for figurines, and a hammock for reading. Home is truly where the fun is!

Credits

Zumn Design Studio
Allen Chang
Zumn Design Studio
Nick Shen
More Silver Winners
Packaging Design
China

Entrant Company

ShenZhen Lingyun creative packaging design Co.,Ltd.

Sub Category

Wine, Beer & Liquor

Architectural Design
Sri Lanka

Entrant Company

KWA Architects

Sub Category

Commercial Building

Interior Design
China

Entrant Company

ISENSE DESIGN, Co., Ltd.,

Sub Category

Commercial

Product Design
Hong Kong

Entrant Company

Root Design Hong Kong Limited

Sub Category

Furniture