2023 | Professional

MUSE Design Awards Silver Winner

Between the Wall and the Landscape

Entrant Company

JU TING interior Design CO.

Category

Interior Design - Residential 

Client's Name

Country / Region

Taiwan

Borrowed scenery is the principle of incorporating background landscape into the composition of a garden found in traditional East Asian garden design. It helps facilitate a greater connection between your home and the surrounding views. This is an interior design project for a residence. According to the owner's daily routines and habits, the designer not only configured the three-bedroom layout but also added a multi-media room, a reading space, wine tasting area, a space for display of the homeowner’s collection, and a place to entertain the guests to meet various living styles. Through the designer's exquisite planning and organizational skills, each space is properly allocated, forming a unique relationship between distinct living areas. Upon entering the house, one will notice that each space embraces a different style and look with the change of visual angle, which is enjoyable, beautiful, and comfortable.

In the interior space, the designer has cleverly utilized light wood veneer, metallic glass, and titanium-plated metal walls to define each area through similar color configurations and material textures while retaining distinct spatial and visual distinction. Each part of the space is carefully decorated by the designer so that the paintings and TV walls in the living room and the metal lighting and stone walls in the dining room could create a spatial dialogue and harmonize all the elements in the space.

On the other hand, the living room is decorated with a warm color scheme to create an elegant and enjoyable spatial presentation. In contrast, the dining area is decorated with metal and marble patterns to demonstrate light and elegant texture. Also, the stone table is placed as a bar table, providing a space for wine tasting or reading. Besides, the titanium-plated antique brass wall extends inward, and behind the wall is the space for the collection room. Moving slowly to the bedrooms, the designer uses lines to handle different materials, from wood latticework walls to bandage bedside walls to the venetian blinds, allowing linear patterns to add a sense of visual layering.

Credits

TUNG CHIEN TING
More Silver Winners
Concept
2023
MUSE Design Awards - hiTRIBE

Entrant Company

Shuchen Wang

Category

Conceptual Design - Communication

Packaging
2023
MUSE Design Awards - RUYAN

Entrant Company

Shenzhen Excel Brand Design ConsuItant CO. , Ltd.

Category

Packaging Design - Wine, Beer & Liquor

Interior
2023
MUSE Design Awards - Teeth and Claws of Formosan Mammals

Entrant Company

National Museum of Natural Science, Taichung, TAIWAN

Category

Interior Design - Museum (NEW)

Product
2023
MUSE Design Awards - Five-in-One Multi-functional Cleaning Brush

Entrant Company

ZHEJIANG DIMEI INTELLIGENT TECHNOLOGY CO.,LTD.

Category

Product Design - Tools