2023 | Professional

MUSE Design Awards Silver Winner

Wooden River

Entrant Company

Yincheng Interior Design

Category

Interior Design - Residential 

Client's Name

Country / Region

Taiwan

In the Asian Zen-inspired home, tons of wood accents bring a rustic and relaxing feel to the space bit by bit. The natural disorderly texture adds to the wabi-sabi aesthetic that appreciates and cherishes primitive simplicity. Home is the one place in the world where you feel most comfortable and relaxed. Home really is where the heart is. Due to the lack of solid walls, the path of light and shadow is expanded, opening up a generous visual depth.

Cement with monolithic finishes paves the entryway that keeps dust limited to the area. The wooden grating forms the shoe cabinet. Its lattice patterns soften the rigidity of the mass, which is then connected to the shoe bench. To make the best use of space, the overall suspension design allows shoes to be stored underneath. A warm yellow light source adds instant warmth for a heart-warming welcome.

The change of flooring leads way to the living room. The warm wood flooring gives a sense of stability. A special coating applied with a trowel reveals the main view of the TV wall. A slim white space on the top provides a visual breathing space. In terms of the storage cabinets, the shelves are designed to break away from the rigidity of volume. Veneer with knots adds a touch of simplicity to the space.

The half-height wall designates the living room and the open study room. Being made from the same material, the low wall echoes the main wall and creates a harmonious relationship between volumes. In the study room, a couch bathed in sunlight is placed adjacent to the window to create the ultimate cozy and comfy corner to enjoy. Under the beam is a wall lined with books, which is extended to the door smoothly. The less is more approach creates a simple and neat view.

The master bedroom continues the elegant tone of the public sphere, with wooden elements spreading from the floor to the half-height bedside wall. The space is infused with soft lavender color.

Credits

Design Director
YANG, MENG-ZHI
More Silver Winners
Interior
2023
MUSE Design Awards - Yuesheng Group city convention and exhibition center

Entrant Company

Jinhe Design

Category

Interior Design - Exhibits, Pavilions & Exhibitions 

Interior
2023
MUSE Design Awards - Whispers of Stone and Wood

Entrant Company

tt.design

Category

Interior Design - Residential 

Interior
2023
MUSE Design Awards - The Church

Entrant Company

W Design, Interior& Archi

Category

Interior Design - Religious, Symbolic & Spiritual Buildings / Monuments

Interior
2023
MUSE Design Awards - A Pearl by the Canal – Gaojia Garden

Entrant Company

DDO design

Category

Interior Design - Historic Restoration