Taiwan   |  2020

Clouded Brightness

Entrant Company

CORANGE DESIGN

Category

Interior Design

Client's Name

Private

Sub-Category

Residential

One must remain pure in a disturbing environment, and must not pursue illusive fame while having illuminating talent. This indoor residential plan is the homeowner’s empathetic post-retirement residence. Since the owner has seen and done it all, the residential plan uses enriched natural materials, and various types of stones as a theme with light-change details to give the residence a sophisticated and beautiful concept. The spatial plan has a public space for drinking tea and an open dining/living room, which is followed by the living quarters such as the master bedroom and guest room. A stone Bodhidharma sculpture sits in front of the entrance’s rough wall with halos of light glowing on each side of the carving. The entrance also uses white marble to enhance the entrance’s profound image. The entrance’s left side is designed with interchanging black-wooden veneer and a mirror to form the door of the entertainment room, which is cleverly integrated into a part of the living room on the entrance’s right side. The living, dining and tea areas are all planned into a single space, using dark-wooden veneer to differentiate each area. The living room’s main visual wall is built with the scattered gray pieces of stone and the holes in between the stones are filled with titanium-plated frames like a cave. The white TV cabinets are located linearly at the bottom of the stone wall, which connect the white stone-like bricked surface and white ceiling. The cabinets exhibit a contrast between rough and refined surfaces, and present a predominantly gray-scale tranquility. The open kitchen and dining areas use white and dark-brown colors to give the residence a second layer of depth. Finally, the residence has a tea table made out of solid wood and a raised Japanese tea table: going from depth shallowness and from being static to being active, these tables combine with the natural wooden-veneer art display area to create a third layer of depth for the residence. The down-sized Japanese bonsai trees and cast iron teapots both display the resident’s subtle elegance.

Credits

CORANGE DESIGN
Steve Lyu
CORANGE DESIGN
Olivia Hsu
More Gold Winners
Interior Design
Taiwan

Entrant Company

Dong Lin Interior Design Construction

Sub Category

Residential

Interior Design
Spain

Entrant Company

Minimal Studio

Sub Category

Office

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

HOE-SEN INTERIOR DESIGN

Sub Category

Living Spaces

Interior Design
China

Entrant Company

Kris Lin International Design

Sub Category

Office