2023 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

Longxin Zhongtian Yulan Legend Upper Villa Show Flat

Entrant Company

ONE HOUSE DESIGN

Category

Interior Design - Residential 

Client's Name

Country / Region

China

Longxin Zhongtian Yulan Legend Upper Villa Show Flat is located at the foot of Qinglong Mountain in Yixing. The design draws inspiration from the local elements, uses the design language matching the regional attributes to cut in, constructing an ideal hidden and luxurious residence with international style and modern aesthetics.

With an open and spacious layout and a relaxed and free rhythm, the first floor is also a place where family members’ emotions and love blend. The living room, dining room, balcony and kitchen are connected, and each partition is independent and connected freely, meeting multiple functional needs and enriching scene experience and interaction.

The dining scene is deeply analyzed to capture the sensory pleasure and functional essentials. In addition, the design also pays full attention to its interactive relationship with the surrounding fields. The island platform plays a tandem role, which not only weakens the sense of boundary, but also provides a proper transition, and it is also convenient for two-way use.

The master bedroom suite is flooded with natural light from the windows. The open shape strengthens the overall sense and transparency, allowing the indoor circulation and partition layout to be presented in an optimal state.

The children's room is based on colorful colors, supplemented by childlike furnishings, which makes boundless imagination spread in this small world.

In the elder room, the dialogue between square and circle, the collision between metal and leather, the restraint and the hidden rhythm changes.

The attic at the top is transformed into an audio-video room, catering to entertainment needs. The beam columns are wrapped with mirror stainless steel to weaken their presence. The top surface of the starry sky full of sci-fi meaning, and the soft furnishings with a certain turning curve, work together to open up the sensory dimension.

The design of the basement is integrated into the local culture, expressing the charm of purple sand in contemporary oriental language. The architectural structure is used to introduce skylight, and the space is extended vertically through the array order, and the aesthetic attitude is infiltrated in the details.

More Gold Winners
Interior
2023
MUSE Design Awards - Suzhou SAKI Japanese restaurant soft decoration design

Entrant Company

Yanchao Peng

Category

Interior Design - Commercial 

Fashion
2023
MUSE Design Awards - Chinese-styled Down Jacket

Entrant Company

ERAL FASHION

Category

Fashion Design - Other Fashion Design

Interior
2023
MUSE Design Awards - L'Oréal Office, Taipei

Entrant Company

Steven Leach Group

Category

Interior Design - Office 

Architectural
2023
MUSE Design Awards - Shengde Hengye Theme Club

Entrant Company

JUND

Category

Architectural Design - Renovation