2023 | Professional

MUSE Design Awards Platinum Winner

China Jushi Building

Entrant Company

GN Architects

Category

Architectural Design - Office Building

Client's Name

China Jushi Co., Ltd.

Country / Region

China

Located on the central axis of Fenghuang Lake CBD in Tongxiang City, the project faces Fenghuang Lake Park to the south and adjacent to CBD's Central Park in the east. The main volume consists of two towers, 120m and 60m high. They are connected by a two-story sky corridor as mid-perpendicular linkage, which is accessible to people at all levels.



At present, the evolution of science and technology, also the iteration of working patterns are accelerating, making the function and space of certainty increasingly shorter. In this case, architects need to rethink the existence pattern of office space. In terms of space use, the more accurate boundary proves to be less efficient; hence, adaptability-based tolerance design is a key point this time.



The three bodies: the main tower, the annex tower and the aerial activity center are lapped with "h" shape, which are the best in terms of the maximum viewing ratio, the degree of freedom of integration, the flexibility of operation and the efficiency of service. In order to keep the relationship between the towers and the connector more natural, architects made different sections of the three bodies, and allowed the mechanism of the facade to follow this relationship of shape cutting, forming a 12° angle with the vertical plane, so as to construct a unique curtain wall system. The main part of the podium is a service function that extends along the projection of the two towers, integrating the auditorium, restaurant, reception center, swimming and other auxiliary functions. The interior courtyard and entrance lobby formed by the podium are on one axis.



The sky corridor is located at a height of 60 meters at the top of the annex building, including display, conference facilities, staff training, leisure bar, fitness and other functions. The two-story steel structure is cut to produce 5 sloping glass surfaces; the rooftop garden at the top of the platform opens out onto the lake, giving a panoramic view of Fenghuang Lake and the best leisure center for employees within the area.

Credits

Lead Architect
Shen Lijiang
Lead Architect
Shi Zhenglei
Lead Architect
Ding Hao
Architect
Yu Wenbin
Architect
ZHOU Yunzi
Architect
Yin Guilin
Architect
HU Wenyuan
Architect
HU Tengjiao
Architect
LI Yiang
Architect
LI Zhuangzhuang
More Platinum Winners
Architectural
2023
MUSE Design Awards - Poly & Shun Feng Bunlos Secret Land

Entrant Company

Zhubo Design Co., Ltd.

Category

Architectural Design - Residential

Lighting
2023
MUSE Design Awards - Connect with the Ancestor

Entrant Company

Idea Advertising & Event Management Limited

Category

Lighting Design - Architectural Lighting

Interior
2023
MUSE Design Awards - Shanghai ITG Luyuan Sales Center

Entrant Company

ZEST ART

Category

Interior Design - Commercial 

Packaging
2023
MUSE Design Awards - Analgesic spray packaging design

Entrant Company

柠乐电商

Category

Packaging Design - Medical