2023 | Professional

MUSE Design Awards Platinum Winner

The Parker Amenities

Entrant Company

M18 PR

Category

Interior Design - Residential 

Client's Name

The Parker

Country / Region

United States

Centrally located in Boston’s Theater District, The Parker is a new 22-story condominium development overlooking Boston Common. In addition to beautiful residences, The Parker offers a collection of thoughtful, design-forward amenities by Zarifi Design that are inspired by New York City's private membership clubs and downtown Boston's swanky theater spaces. Reflecting the building’s location in the heart of the Theatre District, The Parker’s lobby sets the stage for the glamour found throughout the building and inspires an arrival immediately fueled by luxury and allure. A sculptural welcome desk creates bold statement against a brass pole backdrop that references the area’s burlesque history and leads to the rest of the amenities. Next to the lobby, residents enjoy an intimate lounge perfect for gathering. The bookmatched marble fireplace grounds the room and infuses it with warmth.



Underground, residents are treated to the sumptuous amenity level, complete with a collection of spaces that are not only useful, but also filled with style and personality. Amenities on this floor include the Rose Lounge, a speakeasy-inspired brass bar perfect for unwinding with a cocktail or working from home in comfort; the Cue Room, a game-centric lounge anchored by a custom billiards table plus a standing bar and banquettes; and the Velvet Room, a luxurious private screening room featuring cabaret striped carpet, textured soundproof walls and a series of velvet banquettes that can be arranged to suit any event. These spaces exude Old Hollywood glamour and are unified by a chic design language defined by brass accents, a warm palette and rich textures, yet each room feels like an experience unto itself.



Completing The Parker’s amenity experience, residents also enjoy The Vue, a sky lounge roof deck overlooking Boston Common, the Charles River and Back Bay. Offering teak canopies and a fire pit, The Vue rooftop is a sublime spot for slipping away and enjoying nature. The building is also the first standalone condo to offer a fitness center designed by Gronk Fitness. The Sculpt Fitness Center provides a top-of-the-line experience with state-of-the-art equipment selected by one of the biggest names in sports.

Credits

Fortis Property Group
Stantec Architects
Zarifi Design
Gronk Fitness
The Sarkis Team at Douglas Elliman
More Platinum Winners
Interior
2023
MUSE Design Awards - “JADE MANSION”EXHIBITION CENTER

Entrant Company

LESS INTERNATIONAL DESIGN ASSOCIATES

Category

Interior Design - Mix Use Building: Residential & Commercial

Lighting
2023
MUSE Design Awards - Nightscape Lighting Design of Sign Tower in Taihu Tunnel

Entrant Company

Wuxi Lighting Co., Ltd

Category

Lighting Design - Architectural Lighting

Interior
2023
MUSE Design Awards - Back to One’s True Nature

Entrant Company

XIN DAN design

Category

Interior Design - Residential 

Product
2023
MUSE Design Awards - Yours Robotics

Entrant Company

Beijing Yours Robotics Co. Ltd.

Category

Product Design - Robotics