Taiwan   |  2020

MUSE Design Awards Platinum Winner

The Hill Boutique

Entrant Company

Peter Interior Design

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

Located on a hillside area in Taipei City, with panoramic view of the greenery and tranquil surrounding, the project was originally a residential space of fragmented spatiality. The designer strived to synergize practicality and aesthetics elements with it, and to optimize space usage, functionality and visual quality. As the clients would like the new design to have the relaxing ambiance of a boutique hotel, for being a location for future retirement living; the female client, in the fashion industry, has an acute sense of color, and looks forward to artistic and fashion elements imbued in the space. With the design techniques such as bringing in the exterior view, matching objects and materials, and irregular alignment of line work, every aspect of the space has a view of visual layers of fun and quality. The first step was to consolidate the original layout, based on a sensible plan to suit the current number of family members. By converting one of the bedrooms to enlarge the dimension of the smallest bedroom and master bedroom to form a sleeping area, walk-in closet and bathroom for the master bedroom. Transparent materials were used to create an independent entrance at the gate that demarcates the interior and exterior. The public area is of stern tone in color with Hermes orange and metallic colors as base to articulate the intended low-profile posh styling. The back wall to the sofa was based in deep blue colors, complemented by sporadically aligned titanium-tinted materials, and a grand-size painting, as well as a colorful open-styled display cabinet, as the visual focus of the living area. As to link up the public and private domains of the residence, the three whole elevations were indeed the hidden door panels leading to kitchen, bedrooms and guest bathrooms. The same design vocabulary was extended to the bedrooms, whether it being the door panels to cabinets or hidden doors, a minimalist contrasting line work was imbued, as the display cabinets were of mixed materials and lighting designation in articulation of continuity and exquisiteness in our design concepts.

Credits

Peter Interior Design
Jung-Yuan Hou
More Platinum Winners
Interior
China
MUSE Design Awards - HOLFMANN
2020

Entrant Company

PRID INTERNATIONAL DESIGN

Sub Category

Showroom / Exhibit

Landscape
China
MUSE Design Awards - Yiyun International Community Landscape
2020

Entrant Company

Shanghai Lacime Design Co. Ltd.

Sub Category

Residential Landscape

Fashion
Hong Kong S.A.R., China
MUSE Design Awards - Blending Soul
2020

Entrant Company

Ejj Holding Limited

Sub Category

Jewelry

Fashion
Hong Kong S.A.R., China
MUSE Design Awards - Forbidden Walled City
2020

Entrant Company

Creatique Studio Ltd.

Sub Category

Runway Collections