China   |  2020

Zhongnan Mansion Club House

Entrant Company

Kris Lin International Design

Category

Interior Design

Client's Name

Zhongnan Group

Sub-Category

Recreation Spaces

The clubhouse includes coffee shops, gymnasiums, yoga classrooms, libraries, tea houses and children's learning areas. The whole building is divided into three layers, two floors to the ground and one on the ground. In the project design, the spatial order is one of the key points of design. Porch and vestibular is introduced by Settings on the surface of the bridge, the hall is a half empty hallway with arc outline, placed at the top of a advocate the lamp, the lamp design inspiration comes from the water, the main light like water droplets coalesce into waterfall, sprinkling down to the lobby entrance hall. The expression of screen We make a clever combination of the stairwell and the screen, and the curved screen is surrounded by a ten-meter-high waterfall of main lights. The combination of stair and main lamp The steel structure of the staircase is attached to the same steel structure screen, and the screen as the structural support. Therefore, the screen in addition to its own artwork, the support for the stair also plays a major role. In this way, designers combine the main lamp, stairway, stairway and screen, as if a sophisticated piece of art is placed in a transparent glass case. Water elements and space layout in the lobby The rear courtyard is a sunken water courtyard. The surface of the pool is flat and connected with the surrounding landscape without boundary. In the courtyard, a sunken sofa corresponds to the center of the patio. The sofa is surrounded by a landscape surrounded by the surrounding landscape. At the same time, the location of the center also gives a quiet environment for the sofa area, making it an immersive experience zone. At the end of the whole axis there is a grating background wall, which we combine with the waterscape, and the waterscape also connects the grille. On the vision, the grille extends from the underground water landscape, as a virtual partition between the tea room and the atrium, forming a space for the outdoor pavilion on the first floor to cover the rain.

Credits

Design Director
Kris Lin
Design Director
Jiayu Yang
More Platinum Winners
Interior Design
United States

Entrant Company

Atelier Alter Architects.PLLC

Sub Category

Exhibits, Pavilions & Exhibitions

Interior Design
China

Entrant Company

Chongqing Pinchen Decoration Engineering Design Co., Ltd.

Sub Category

Commercial

Interior Design
Hong Kong

Entrant Company

Mission & Associates Limited

Sub Category

Residential

Landscape Design
Thailand

Entrant Company

IXORA design limited

Sub Category

Residential Landscape