China   |  2020

Suzhou Poetic Palace Apartment

Entrant Company

SWS Group

Category

Interior Design

Client's Name

China state construction

Sub-Category

Residential

The concept came from the ‘curve’ idea of Zaha Hadid, as a vital clue spreading through the whole space. The curves make the space more metrical, different from the symmetrical style in regular showrooms. The "operation" of the curves in the space also bring the effect of reducing complexity to simplicity, forming an interior space with an elegant frame. The design team made a few vital changes to the space. For example, for the ceiling from the porch place to the sitting room, the designers did special open mold design respectively in order to raise the floor height as much as possible. The background wall of sitting room breaks through the traditional flat ones and stretches the space of the sitting room using the long curve. The outspread line of staircase and background wall are connected ingeniously, forming the circular arc board. In the entertainment area, the theme of music strengthens the concept of rhythm, and the layout of the space rises and falls in rhythm. The apartment is designed assuming that the resident here is a family of three, who pays attention to art and fashion and has own idea about furniture aesthetic. As a result, the designers selected furniture from different set and put them together (for example, the sofa and coffee table in the sitting room with different style make the space full of personalized taste of the residents. When entering the second floor, the semi-opened cloakroom catches people’s eyes. The glass window makes the cloakroom transparent. The untraditional semicircle type cloakroom reflects the taste and temperament of the hostess, adding more flavor to this storage function room. The designer specially designed the space and dispersed the daylight throughout the space from all directions without much restrictions. The integral second floor is transparent and full of light and energy. Instead of traditional desk and bookcase, the study leaves a relatively blank multi-functional space for the habitant adjusting the usage randomly according to their lifestyle.

More Platinum Winners
Interior Design
China

Entrant Company

MAUDEA Design Studio

Sub Category

Exhibits, Pavilions & Exhibitions

Interior Design
Japan

Entrant Company

GARDE CO., LTD.

Sub Category

Commercial

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

THEE Design Group

Sub Category

Office

Landscape Design
Denmark

Entrant Company

Lars Gitz Architects and Kragh & Berglund

Sub Category

Concept Design