2020 | Professional

MUSE Design Awards Platinum Winner

J+ Art Space

Entrant Company

V2GETHER Design Co.,Ltd

Category

Interior Design - Exhibits, Pavilions & Exhibitions

Client's Name

J+ Art Space

Country / Region

China

The project is located in Suzhou,the overall reconstruction area of the building's facade and interior is about 2000㎡, which is a multi-functional complex.Specifically, it can be divided into product exhibition area, office area, club experience reception and negotiation area.Before the reconstruction, the storefront is an ordinary old-fashioned single functional exhibition hall,and the first task is to build a brand-new store image and build an outstanding life art gallery for this brand.

The exterior wall reconstruction of the building continues the strength and rhythm of the original building structure.An unique architectural sculpture body is cast by the natural rust pattern of hot continuous rolling steel with atmospheric corrosion resistance and with the seamless splicing technology, to construct the whole space from outdoor to indoor.

Try to remove the original outdoor wall exposed to the building skeleton;Enhance the structure and bring natural light to make the interior more open, thus enhancing the display effect,and make indoor and outdoor integration more comfortable and natural.The use of open layout can make people move more smoothly and comfortable in the space.

With the rockery in Suzhou courtyard as the content to create a traditional landscape artistic conception, perhaps too figurative painting is easy to rob the display effect of the product,so we choose the more abstract form of expression, which brings endless reverie to readers.

The combination of the overlapping structure and the original exposed structure forms a rich, free and playful spatial level.

The sphere device of the main passageway’s spiral ladder part becomes the focal point of the whole space.The sphere suspended in the mid air makes the spatial themes richer, to create a sense of mystery and to stretch out people's mind.

Credits

Chief designer
Rui Zhao
More Platinum Winners
Interior
2020
MUSE Design Awards - Changzhou Tian An Clubhouse

Entrant Company

HATCH Architects

Category

Interior Design - Hospitality

Architectural
2020
MUSE Design Awards - WuliEpoch Culture Center

Entrant Company

Atelier Alter Architects.PLLC

Category

Architectural Design - Commercial Building

Landscape
2020
MUSE Design Awards - BaseCamp Lyngby

Entrant Company

Lars Gitz Architects and Kragh & Berglund

Category

Landscape Design - Rooftop Design

Interior
2020
MUSE Design Awards - CLIP HQ

Entrant Company

CPDA ARQUITECTOS

Category

Interior Design - Office