Taiwan   |  2020

Enjoy the Tone of Art – Sincere Villa

Entrant Company

EGO DESIGN STUDIO

Category

Interior Design

Client's Name

JIN CHEN

Sub-Category

Commercial

This design project is a reception center interpreted with cultural art values. Upon entering, the reception counter replaced gorgeous marble material with eco-friendly grey coating and white artificial stone, which is decorated with a pot of plum tree to demonstrate dignified refreshing sentiment. When looking up, one can see the spatial layout of a small circle and a large circle on the ceiling, which extends downwards to the main discussion area, where the hand-painted art wall is the core image within the space. The discussion area on the right continued with the ingenious vocabularies of the foyer, where the perfect segmentation of the veneer boards structure an alternative sense of layer; the indirect lighting from the French window spreads out along with the lighting of the silky soft veil curtain. Moreover, to provide a semi-private discussion space, an iron-piece screen is implemented to segment and eliminate the heavy ambience with a jumpy scale. The wall on the left is the largest main visual wall within the space, comprehensively extending the artistic taste. For the layout, the designer has connected the spaces, forming a crisscross axis composed by the display shelf, the large circle on the ceiling, the center of the sofa and the iron-piece screen on the right.

Credits

EGO DESIGN STUDIO
Chien-Neng Chang
EGO DESIGN STUDIO
Yu-Ying Sun
More Gold Winners
Conceptual Design
China

Entrant Company

FUJIAN GUOGUANGYIYE ARCHITECTURE DESIGN&DECORATION ENGINEERING CO.,LTD

Sub Category

Other Concept Design

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

Fun Space Interior Design

Sub Category

Residential

Interior Design
China

Entrant Company

Xiamen Yitian Design Co., Ltd.

Sub Category

Commercial

Product Design
Canada
WXO

Entrant Company

Nightingale Corporation

Sub Category

Furniture