China   |  2020

Chongming Curtilage Leisure Gallery

Entrant Company

SWS Group

Category

Interior Design

Client's Name

Yanlord & CITIC Pacific

Sub-Category

Living Spaces

Located on Chongming island of Shanghai, the leisure gallery involved the unsophisticated feeling of the ecological island into the design, with the concept of ‘courtyard on the sea’. According with the environment of the island, the sales gallery aims to create a space which reminds people of cozy countryside life, far away from the noise of modern cities with insects and birds singing. The designer added elements full of local ecological feature and used modern design means to express the understanding of the land, rivers, forests, soil and country life. The regional texture of Chongming island was expressed through detail of the design. The natural symbols extracted from the texture of the tidal flats and the trees expresses the energy of tranquility in the space. The space of the reception hall is high and broad and uses Japanese paper luminous film as the ceiling material, which raises the eyesight and brings visual shock. The stone used for the wall works in concert with the ceiling material, which fits the holiday theme of this project. The unique style of the sand table fits the local natural ecology of Chongming. The artistic table is integrated into the overall space through the combination of architectural techniques and architectural structure. The ceiling of the second floor space also echoes the theme of the vacation by using rattan wallpaper to combine the local characteristics of Chongming in the original space to build a wooden structure, and using the architectural composition to deal with the relationship between the ceiling and the wall. The designers used natural stone and wood veneer to keep the style of the space close to nature, and then create texture and design through details. The swimming pool is the core of the relaxation area, with aluminum grille and luminous lamp film on the top to simulate natural light to ensure the overall luminous lighting, and combined with the building to avoid the problem of short storey height through design mwans; the wall is made of stone and aluminum finishes.

More Platinum Winners
Interior Design
United States

Entrant Company

MEGRE INTERIORS

Sub Category

Hospitality

Interior Design
United Arab Emirates

Entrant Company

Bishop Design by Paul Bishop

Sub Category

Restaurants

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

Sun-Life Interior Design

Sub Category

Commercial

Interior Design
China

Entrant Company

ARCN ARCHITECTURE & INTERIOR DESIGN CO., LTD

Sub Category

Residential