2021 | Professional

MUSE Design Awards Silver Winner

Refulgent Haciendas

Entrant Company

senseLand design studio

Category

Interior Design - Residential

Client's Name

Country / Region

Taiwan

Bathe in the clear and lucent sunlight, stack the sections of the building of shallow tone and deep tinge, moreover, by means of various finish touching, dislodge the chilly perception of grey color scheme. Deliberate the privacy and interaction space requirements of the family of five people, the designer ingeniously configure the public and private fields of each floor, furthermore, value the geomantic issues of each spatial layout, ultimately fashion a contemporary and majestic villa.

The appearance of the building is composed of the gray color scheme of different levels. The foundation of the site makes use of Indian black granite of plain and polished feature, which is in line with the homeowner's preference; at the same time makes the building looks stable. In addition, exploit the close lightly pebble technique, which needs to grasp the accurate construction time, so that to present the smooth and refined texture. And go with the exterior wall application of sticking tiles and coating that excellently bring out the gradational layering of black and grey tone of the building.

In the planning of the four-story building, the public layout of living room, the dining area, and the kitchen are set up on the first floor. And regard to the second, the third, and the fourth floor, besides the private space of the bedrooms and workroom, the designer meticulously fashion the sharing spaces like the audio-visual room and family room. The design mainly with the view of family interaction and affection connection, hope to create the domains for the family members to accompany with each other at every corner.

Widely apply the composite materials of wood and other elements on the ceiling and furniture furnishings, moreover, splice timber and stone for all the countertops of the open layout. The bright tinge of cork brush veneers, the Venus White marble of grey grain, and the marble of flowing clouds feature, which harmonize with the deep tone of teak brush veneers and granite of mottled white linear texture, perfectly fashion the striking scenes of the interior space.

Credits

Lead designer
Zheng Wei Xin
More Silver Winners
Interior
2021
MUSE Design Awards - A.C. Residence

Entrant Company

HJ+A design studio

Category

Interior Design - Residential

Landscape
2021
MUSE Design Awards - Sol City Resort Residents

Entrant Company

Cohere Design Company Limited

Category

Landscape Design - Residential Landscape

Architectural
2021
MUSE Design Awards - Blending

Entrant Company

Po Haus

Category

Architectural Design - Residential

Architectural
2021
MUSE Design Awards - BAMBOO PAVILION

Entrant Company

THE VOLKS DESIGN

Category

Architectural Design - Infrastructure (NEW)